Les aromes presents al vi, un altre perfum per regalar per NadalLos aromas presentes en el vino, otro perfume para regalar en Navidad

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Una de les opcions més divertides i pràctiques per a entrenar i desenvolupar l’olfacte en els nostres tastos de vins són els estoigs d’aromes. Unes col·leccions de càpsules amb les aromes més habituals del vi, ja siguin primaris, secundaris o terciaris, que ara també podem trobar fabricades molt a prop, a Saragossa. Des de 2003, l’enòleg Alberto D’a Pena i els químics Esmeralda Insa i Fernando Gómez estan fabricant i comercialitzant, amb la marca Vinaroma, col·leccions de 18 o 32 aromes diferents. I fins i tot s’han atrevit amb un estoig de 18 defectes per reconèixer el suro, el sofre, el vinagre, el gerani o la ceba, entre altres defectes.
D’a Pena explica que el perfil dels compradors d’aquests productes és el de l’amant del vi, ja sigui professional o aficionat. Amb un preu de 94,95 euros la col·lecció de 18 aromes; 159,95 euros la de 32; i 74 euros les càpsules de defectes, Vinaroma ja ha fet les seves primeres exportacions a EEUU i la Xina. Els propietaris de la firma presumeixen d’haver estat elegits com a regal de Nadal del Govern Espanyol per a tots els caps de Govern i Estat europeus el passat 2009.
Insa comenta que en fixar l’aroma, sintetitzat prèviament, en unes gelatines ajusten la seva volatilitat per guanyar perdurabilitat per uns tres anys.
Per la seva part, Gómez destaca que també estan realitzant projectes a mida amb tallers sensorials en cellers i Consells Reguladors d’arreu Espanya. Uns tallers que faciliten, a les visites, el despertament de l’olfacte abans d’iniciar els tast.Una de las opciones más divertidas y prácticas para entrenar y desarrollar el olfato en nuestros catas de vinos son los estuches de aromas. Unas colecciones de cápsulas con los aromas más habituales del vino, ya sean primarios, secundarios o terciarios, que ahora también podemos encontrar fabricadas muy cerca, en Zaragoza. Desde 2003, el enólogo Alberto D’a Pena y los químicos Esmeralda Insa y Fernando Gómez están fabricando y comercializando, con la marca Vinaroma, colecciones de 18 ó 32 aromas diferentes. E incluso se han atrevido con un estuche de 18 defectos por reconocer el corcho, el azufre, el vinagre, el geranio o la cebolla, entre otros defectos.
D’a Pena explica que el perfil de los compradores de estos productos es el de la amante del vino, ya sea profesional o aficionado. Con un precio de 94,95 euros la colección de 18 aromas, 159,95 euros la de 32, y 74 euros las cápsulas de defectos, Vinaroma ya ha hecho sus primeras exportaciones a EEUU y China. Los propietarios de la firma presumen de haber sido elegidos como regalo de Navidad del Gobierno Español para todos los jefes de Gobierno y Estado europeos el pasado 2009.
Insa comenta que al fijar el aroma, sintetizado previamente, en unas gelatinas ajustan su volatilidad para ganar perdurabilidad por unos tres años.
Por su parte, Gómez destaca que también están realizando proyectos a medida con talleres sensoriales en bodegas y Consejos Reguladores de toda España. Unos talleres que facilitan a las visitas, el despertar del olfato antes de iniciar las catas.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats