La Xicoia celebra la “Matança del tocino i el corder” a SortLa Xicoia celebra la “Matanza del cerdo y el cordero” en Sort

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

El Parc del Riuet de Sort va acollir, el passat dimarts 14 de febrer, “la Matança del tocino i el corder”, en el marc del III Ral·li Gastronòmic del Pallars Sobirà, organitzat per l’Associació Gastronòmica de La Xicoia.
En finalitzar la festa de la matança és va servir un tast d’aquesta que va reunir més d’un centenar de persones.
D’altra banda, els escolars de primària de les poblacions de Sort, Rialp, Llavorsí, Tírvia, Ribera de Cardós i Alins, van poder presenciar l’elaboració d’embotits, girella, farcit de carnaval, confitat… i de diversos productes típics de les nostres valls amb l’objectiu de difondre i de mantenir aquesta tradició que, poc a poc, s’està perdent.
Una xerrada sota el títol “Cuina tradicional d’autor – fusió” va tancar la diada. Aquest debat va comptar amb la participació, entre altres, d’Alberto Chicote (Restaurant Nodo de Madrid), Pep Palau (Fòrum Gastronòmic de Vic), Zaida Condonat (Restaurant Fogong de Sort) i Josep Castellarnau (Hotel Castellarnau d’Escaló).El Parque del Riuet de Sort acogió, el pasado martes 14 de febrero, “la Matanza del cerdo y el cordero”, en el marco del III Rally Gastronómico del Pallars Sobirà, organizado por la Asociación Gastronómica de La Xicoia.
Al finalizar la fiesta de la matanza se sirvió una cata de ésta que reunió más de un centenar de personas.
Por otro lado, los escolares de primaria de las poblaciones de Sort, Rialp, Llavorsí, Tírvia, Ribera de Cardós y Alins, pudieron presenciar la elaboración de embutidos, girella, relleno de carnaval, confitado… y de varios productos típicos de nuestros valles con el objetivo de difundir y de mantener esta tradición que, poco a poco, se está perdiendo.
Una charla bajo el título “Cocina tradicional de autor – fusión” cerró la fiesta. Este debate contó con la participación, entre otras, de Alberto Chicote (Restaurante Nodo de Madrid), Pep Palau (Foro Gastronómico de Vic), Zaida Condonado (Restaurante Fogong de Sort) y Josep Castellarnau (Hotel Castellarnau de Escaló).

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats