La tòfona més gran del concurs de Veratruf subhastada per 5.700 €

Comparteix:

Picture of Redacció

Redacció

FOTO 1. El restaurante El Molino de Berola consigue la trufa más grande, p...i Orte

El concurs s’ha celebrat a la Fira de la Tòfona de Vera de Moncayo

La tòfona pesa més de 437,3 grams i ha estat recollida a Lechón (Saragossa) per Luis Herrera

Ha estat adquirida pel restaurant El Molino de Berola

La tòfona més gran d’aquesta setena edició de Veratruf, la Fira de la tòfona de Vera de Moncayo (Saragossa), de 437,3 grams, recollida a Garrí per Luis Herrera i presentada per ell mateix, ha arribat als 5.700 euros a la subhasta pública, després d’un preu de sortida de 525 euros. Una subhasta renyida entre assistents procedents de Saragossa, Osca i Terol que ha acabat amb la victòria del restaurant el Molí de Berola, representat pel seu gerent Miguel Ángel Ibáñez, que guanya per tercera vegada aquesta subhasta, que sembla no conèixer límits.

La tòfona guanyadora de la categoria Aroma ha estat la presentada per Truffal, d’Albentosa, que s’ha venut per 230 euros i ha estat comprada per Francisco Nasarre, de Formatges de Guara. Mentrestant, la tòfona que s’ha alçat amb el primer lloc a la categoria Presència ha estat per a la presentada per Viveros Tuber, recol·lectada a Sòria, que ha arribat fins als 240 euros a la subhasta i ha estat comprada per Sergio Pérez, de Vera de Moncai. Totes dues han multiplicat el valor de sortida.

Concurs de gossos

Per la seva banda, diumenge es va celebrar el IV Concurs Nacional de Gossos Trufers de la Serra del Moncayo, amb vint participants, elegits per sorteig entre els més de seixanta presentats.

L’equip format per Carlos Javier Diarte i Laica, procedent de Langa del Castillo, ha estat el guanyador d’aquesta edició amb un premi de 1000 euros. En segon lloc, amb un premi de 500 euros, han quedat José Félix Peña i Lima, de Letux. Completant el pòdium, Oleg Savirón i Gilda, de Torralbilla, amb un premi de 250 euros. Després del lliurament de premis, tots els participants han rebut pinso Fochert Bustling, col·laboradors de l’esdeveniment.

Reconeixement a César Lumbreras

Com a acte previ, divendres 12, es va realitzar el segon sopar de gala al restaurant Molino de Berola en què el periodista César Lumbreras, director del programa Agropopular, que s’emet cada dissabte a la COPE, de 8:30 a 10 hores, va rebre el títol d’Ambaixador de la tòfona de la província. Atorgat per l’organització de la fira, suposa un reconeixement a la seva feina al voltant de la difusió de la tòfona negra.

El seu programa, pioner en informació agrària i que celebra en breu quaranta anys en antena, ha fet la seva emissió aquest mateix matí des de Vera de Moncayo. El menú gastronòmic de la vetllada, que va tenir aquest fong hipogeu com a protagonista, va comptar amb plats com Torrada de tòfona Tuber melanosporum en oli d’oliva verge extra, Mero negre al forn al suc o Filet de vaca a la graella, crema de ceps i tòfona.

Cap de setmana complet

Segons dades de l’organització, són unes 4.500 persones les que han gaudit de la Fira de la tòfona de Vera de Moncayo durant aquest cap de setmana, amb assistents arribats des de diferents punts d’Aragó i zones limítrofes, com ara Soria, La Rioja i Navarra.

Ple total a les dues xerrades de l’enginyera agrònoma i fundadora de Micolab, Luz Cuina, i la de les doctores Ana María de Miguel i María Ángeles, amb una total de 500 assistents. Les activitats infantils i el tast maridatge de la Denominació d’Origen Camp de Borja també van completar el seu aforament.

La vintena d’expositors trufa, productes trufats, equipaments, etc. reconeixen que les vendes han crescut respecte a les de l’edició anterior.

A la part més gastronòmica de l’esdeveniment, des de la Comissió de Festejos de l’Ajuntament de Vera de Moncayo han repartit més de 2000 tapes de molles, ous ferrats trufats i torrades de tòfona entre els assistents. Complementant aquesta oferta, el càtering Voraz, de Mallén (Saragossa) ha servit prop de 2000 plats, molts trufats.

L’Ajuntament de Vera de Moncayo, l’associació Truzarfa, les DOP Camp de Borja i Oli Serra de Moncayo, l’Associació Vera&Veruela i la Comissió de festejos, han estat els organitzadors d’aquesta setena edició de la Fira de la tòfona de Vera de Moncayo. Ha tingut el patrocini del Govern d’Aragó, la Diputació de Saragossa, la Comarca de Tarazona i el Moncayo i el Centre de Recerca i Tecnologia Agroalimentària d’Aragó (CITA).

Patrocinen el restaurant El Molino de Berola, Igalbe Electricitat, Produccions Musicals i Artístiques Tudela, Timac Agro, Forestàlia i Analíticament. I col·labora Trufa Fusión, Diamant Negre del Moncayo, La Trufa de Pedro, Ibercaja, Fundació Caixa Rural d’Aragó, Cellers Borsao, Manteniments Moncayo, i Fochert Bustling.

Fotografías © Gabi Orte Chilindrón

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats