La Nit de l’Enologia 2023

Comparteix:

Picture of Redacció

Redacció

230516-Nit_Enologia

L’Associació i el Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya organitza la setzena edició de La Nit de l’Enologia el dia 2 de juny de 2023 a Mas Marroch, un espai celestial, situat a Vilablareix (Girona).

Aquesta Nit de l’Enologia presenta un doble objectiu, per un cantó fomentar el reconeixement social de la labor dels enòlegs que s’han distingit per als seus valors professionals i també honorar el professional que acosta el vi al consumidor i a la societat. Per l’altre fer un debat acadèmic al més alt nivell.

Aquest any, per primera vegada a banda de què sigui un acte d’homenatge a la professió, també volem que promogui el debat sobre la situació actual de l’enologia. Per això arrencarà amb una taula sobre el “Present i futur dels vins de Catalunya”, en la que participaran representants de diferents sectors per intentar englobar la idiosincràsia de la nostra geografia vitivinícola. Sintetitzar viticultura i enologia. Tot lligat en àmbits ben diferents com és l’única D.O. Qualificada del país, amb altres com Costers del Segre, Penedès o Cava. Però sense perdre de vista el consumidor final i “global”.

Tancarem la vetllada amb una oferta gastronòmica del màxim nivell on els germans Roca ens oferiran una visió, com sempre, diferent i innovadora de l’alta gastronomia de casa nostra de la que ben segur, en gaudirem.

Aquesta proposta que combina la formació i el reconeixement, units amb el vi i la gastronomia, vol ser una aportació radical de l’enologia a la cultura.

Els guardons de l’edició de 2023 seran per:

A un enòleg/enòloga de prestigi, al món vitivinícola.
A un enòleg/enòloga per la seva trajectòria professional.
A un comunicador, per la seva labor en difondre el món de l’enologia, el vi i el seu entorn.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats