La major part dels hostalers no repercutiran la pujada de l,IVALa mayoría de los hosteleros no repercutirán la subida de IVA

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

La majoria d’establiments associats a la Federació d’Hostaleria de Lleida ha optat per seguir la seva recomanació i no ha pujat l’IVA a partir de l’1 de setembre.
Malgrat la crisi, des de la Federació consideren que és millor que l’increment de l’IVA l’assumeixi el propi hostaler i no repercuteixi en el client final. L’IVA reduït d’hostaleria augmenta del 8 al 10% i afecta els allotjaments com hotels, càmpings i similars, restaurants i subministraments de menjar o begudes per consumir a l’acte. S’exclouen les discoteques, que passen directament, com els espectacles, al 21% d’IVA general.
Des de la Federació d’Hostaleria de Lleida s’opina que “cada empresari ha de fer números i veure com li afecta realment aquesta mesura, però potser ara el més important es guanyar-se la confiança dels clients absorbint aquest augment”.
Des de la mateixa entitat, també es recomana que, com ja es fa en altres sectors, els establiments d’hostaleria es vagin acostumant cada vegada més a fer els arrodoniments al cèntim amb la finalitat d’ajustar al màxim els seus preus. D’aquesta manera, serà més viable mantenir i atraure als clients i fomentar el consum.La mayoría de establecimientos asociados a la Federación de Hostelería de Lleida ha optado por seguir su recomendación y no ha subido el IVA a partir del 1 de septiembre.
A pesar de la crisis, desde la Federación consideran que es mejor que el incremento del IVA lo asuma el propio hostelero y no repercuta en el cliente final. El IVA reducido de hostelería aumenta del 8 al 10% y afecta tanto a alojamientos como hoteles, campings y similares, restaurantes y suministros de comida o bebidas para consumir en el acto. Se excluyen las discotecas, que pasan directamente, como los espectáculos, al 21% de IVA general.
Desde la Federación de Hostelería de Lleida opina que “cada empresario tiene que hacer números y ver cómo le afecta realmente esta medida, pero quizás ahora lo más importante es ganarse la confianza de los clientes absorbiendo este aumento”.
Desde la misma entidad, también se recomienda que, como ya se hace en otros sectores, los establecimientos de hostelería se vayan acostumbrando cada vez más a hacer los redondeos al céntimo con el fin de ajustar al máximo sus precios. De este modo, será más viable mantener y atraer a los clientes y fomentar el consumo.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats