La Festa del Vi de Lleida es trasllada a la plaça de La Llotja i durarà tot el cap de setmanaLa Fiesta del Vino de Lleida se traslada a la plaza de La Llotja y durará todo el fin de semana

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

La Festa del Vi de Lleida arriba a la cinquena edició amb diverses novetats. Les més destacades són l’ampliació de la trobada enogastronòmica a dos dies (19 i 20 d’octubre) i el trasllat de la Festa a la plaça de la Llotja. L’alcalde Àngel Ros va presentar ahir el programa amb el regidor i president de Turisme de Lleida, Fèlix Larrosa, i el president de la Ruta del Vi de Lleida-Costers del Segre, Tomàs Cusiné. Ros va voler destacar que el turisme enològic, un sector emergent, combina el turisme, el coneixement del territori i la gastronomia i que és un dels productes turístics que està tirant endavant, sobretot en zones interiors del país. Segons Ros, Catalunya lidera aquest tipus de turisme, que aporta visitants amb poder adquisitiu i que permet lligar la gastronomia i el territori, que en el cas de Lleida són dos dels grans sectors econòmics.
D’altra banda, Fèlix Larrosa va subratllat les activitats paral·leles de la Festa, destacant el dinar maridatge del diumenge. Per a Larrosa, la Ruta del Vi, juntament amb Turisme de Lleida, estan treballant per convertir Lleida en una destinació enogastronòmica de projecció internacional. Larrosa va indicar que aquest turisme és un nínxol de mercat creixent i que a més, demostra que el turisme també dóna valor afegit a la producció, tant vitivinícola com agroalimentària.
També Tomàs Cusiné va incidir en el fet que la Festa del Vi és una iniciativa important que serveix de plataforma, constant i permanent, per donar a conèixer els productors de vins lleidatans i també necessària per a la seva promoció. El president de la Ruta del Vi va remarcar que cada vegada més, els cellers del territori fan millors vins i que en els últims anys s’ha vist un dinamisme en el sector, com ho certifica l’augment en les visites al celler, que han crescut un 15 percent arribant l’any passat a 35.000.
La 5a Festa del Vi de Lleida, que organitza Turisme de Lleida –amb el patrocini de Grup Actel, Autobusos de Lleida i Comerco– comptarà amb 25 expositors i més de 60 referències de vi. L’espai acollirà diverses activitats paral·leles, com animació i actuacions musicals o sortejos. El programa es pot consultar a http://web.turismedelleida.cat/landing/festadelvi2013/ o a través dels QR sobre la festa del vi de Lleida que els usuaris podran llegir i compartir.
Els cellers que hi participaran són: Analec, Bregolat Cultura Ecològica, Castell del Remei, Cérvoles Celler, Cercavins, Clos Pons, Costers del Sió, L‘Olivera, Lagravera, Mas Blanch i Jové, Matallonga, Raimat, Tomàs Cusiné, Vall de Baldomar, Vinya els Vilars i Fira del Vi del Pirineu.
L’oferta gastronòmica que s’hi podrà trobar anirà de la mà del Celler del Roser, Fruita Blanch, Gastronomik 2.0, Gremi de Forners de les Terres de Lleida, La Llotja, Gilda, BO de Shalom i Tarrazú.La botiga Vinicia, ubicada al carrer Humbert Torres, és membre de la Ruta del Vi i té representació de pràcticament tots els cellers de la DO Costers del Segre, així com també de totes les zones del món.
Turisme de Lleida té com a objectiu l’inici d’una transformació en la gastronomia lleidatana, de qualitat, singularitat i amb gran potencial, a més a més, de vetllar per la seva promoció.La Fiesta del Vino de Lleida llega a la quinta edición con varias novedades. Las más destacadas son la ampliación del encuentro enogastronómico en dos días (19 y 20 de octubre) y el traslado de la Fiesta a la plaza de La Llotja. El alcalde Àngel Ros presentó ayer el programa con el concejal y presidente de Turismo de Lleida, Félix Larrosa, y el presidente de la Ruta del Vino de Lleida-Costers del Segre,Tomàs Cusiné. Ros quiso destacar que el turismo enológico, un sector emergente, combina el turismo, el conocimiento del territorio y la gastronomía y que es uno de los productos turísticos que está llevando adelante, sobre todo en zonas interiores del país. Según Ros, Cataluña lidera este tipo de turismo, que aporta visitantes con poder adquisitivo y que permite ligar la gastronomía y el territorio, que en el caso de Lleida son dos de los grandes sectores económicos.
Por otra parte Félix Larrosa subrayó as actividades paralelas de la Fiesta, destacando la comida maridaje del domingo. Para Larrosa, la Ruta del Vino, junto con Turismo de Lleida, están trabajando para convertir Lleida en un destino enogastronómico de proyección internacional. Larrosa indicó que este turismo es un nicho de mercado creciente y que además demuestra que el turismo también da valor añadido a la producción, tanto vitivinícola como agroalimentaria .
También Tomás Cusiné incidió en el hecho de que la Fiesta del Vino es una iniciativa importante que sirve de plataforma, constante y permanente, para dar a conocer a los productores de vinos leridanos y también necesaria para su promoción. El presidente de la Ruta del Vino remarcó que cada vez más, las bodegas del territorio hacen mejores vinos y que en los últimos años se ha visto un dinamismo en el sector, como lo certifica el aumento de las visitas a la bodega que han crecido un 15 porciento llegando el año pasado a 35.000.
La 5 ª Fiesta del Vino de Lleida, que organiza Turismo de Lleida – con el patrocinio de Grupo Actel, Autobuses de Lleida y Comerco- contará con 25 expositores y más de 60 referencias de vino. El espacio acogerá diversas actividades paralelas, como animación y actuaciones musicales o sorteos. El programa se puede consultar en http://web.turismedelleida.cat/landing/festadelvi2013/ o a través de los QR sobre la fiesta del vino de Lleida que los usuarios podrán leer y compartir .
Las bodegas que participarán son: Analec, Bregolat Cultura Ecològica, Castell del Remei, Cérvoles Celler, Cercavins, Clos Pons, Costers del Sió, L’Olivera, Lagravera, Mas Blanch i Jové, Matallonga, Raimat, Tomàs Cusiné, Vall de Baldomar, Vinya els Vilars y Fira del Vi del Pirineu.
La oferta gastronómica que se podrá encontrar irá de la mano del Celler del Roser, Fruita Blanch, Gastronomik 2.0, Gremi de Forners de les Terres de Lleida, La Llotja, Gilda, BO de Shalom y Tarrazú. La tienda Vinicia, ubicada en la calle Humbert Torres, es miembro de la Ruta del Vino y tiene representación de prácticamente todas las bodegas de la DO Costers del Segre, así como también de todas las zonas del mundo .
Turismo de Lleida tiene como objetivo el inicio de una transformación en la gastronomía leridana de calidad, singularidad y con gran potencial además de velar por su promoción.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats