La Confraria de Sant Sebastià del Pont, fidel a la tradicióLa Cofradía de Sant Sebastià del Pont, fiel a la tradición

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

El pa, el vi, les cols, les nous i el corder són els productes base dels àpats que la Confraria de Sant Sebastià del Pont de Suert organitza a partir d’avui, dimarts 19 de gener, fins el proper dia 21, pels seus membres. Amb la celebració d’aquest any, la germandat de la capital de l’Alta Ribagorça ja fa 424 anys des que el 1586 es va incorporar aquesta tradició en què religiositat i gastronomia van de la mà.
Aquesta nit, els membres de la Confraria soparan sopes de pa amb ou; amanida d’escarola i api; trinxat de col negra amb patata i una arengada; i nous.
Però la marató gastronòmica tindrà el seu dia fort demà. Al matí degustaran sopes de pa amb ou; girella i potes de corder guisades. El menú de migdia inclourà sopa d’arròs; carn del brou; amanida de ceba, pebrot, ou dur, olives i sardina; freginat; carn guisada amb pèsols; i taronja –aquesta fruita és l’únic plat que se surt del receptari del segle XVI, amb els ingredients de l’època.
A la nit, els confrares soparan sopes de pa; amanida d’escarola i api; col-i-flor amb patata i fesols; carn guisada amb carreretes; i nous.
El dijous, dia 21 de gener, repetiran l’esmorzar i dinar de demà, dimecres.
El pan, el vino, las coles, las nueces y el cordero son los productos base de las comidas que la Cofradía de San Sebastián de El Pont de Suert organiza a partir de hoy, martes 19 de enero, hasta el próximo día 21, para sus miembros. Con la celebración de este año, la hermandad de la capital de la Alta Ribagorça ya hace 424 años desde que el 1586 se incorporó esta tradición en que religiosidad y gastronomía van de la mano.
Esta noche, los miembros de la Cofradía cenarán sopas de pan con huevo; ensalada de escarola y apio; trinchado de col negra con patata y una arengada; y nueces.
Pero el maratón gastronómico tendrá su día fuerte mañana. Por la mañana degustarán sopas de pan con huevo; “girella” y patas de cordero guisadas. El menú de mediodía incluirá sopa de arroz; carne del caldo; ensalada de cebolla, pimiento, huevo duro, olivas y sardina; “freginat”; carne guisada con guisantes; y naranja –esta fruta es el único plato que se sale del recetario del siglo XVI, con los ingredientes de la época.
Por la noche, los cofrades cenarán sopas de pan; ensalada de escarola y apio; coliflor con patata y judías; carne guisada con “carreretes”; y nueces.
El jueves, día 21 de enero, repetirán el almuerzo y comida de mañana, miércoles.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats