La Beca Ferran Adrià per a les cuineres Valicourt i TsipchenkoLa Beca Ferran Adrià para las cocineras Valicourt y Tsipchenko

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

La cuinera del Quebec (Canadà) Justine de Valicourt i la moscovita Elena Tsipchenko han estat les guardonades amb la primera Beca Internacional Ferran Adrià; així, faran una estada a la Casa dels Forestals de Sant Martí d’Empúries, a l’Escala, per desenvolupar els seus projectes gastronòmics.
El jurat -–presidit pel conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (representat per Ferran Bienert, director de PRODECA) i format per Jaume Subirós, Joan Roca, Pep Palau, Pau Arenós, Salvador Garcia, Jordi Sargatal, Martí Rosàs, Toni Massanés i Venanci Grau– va haver d’escollir entre quinze candidatures presentades que complien els exigents requisits d’aquesta Beca Internacional. D’aquestes, deu corresponien a Rússia, que era el país convidat i del qual n’havia de sorgir un dels becaris, en consideració a la bona acollida que va tenir la presentació de la beca en aquest país. L’altra becària s’ha escollit entre les propostes arribades de la resta del món –Argentina, Canadà, Perú i Brasil.
Joan Roca, com a portaveu del jurat, va voler destacar l’alt nivell de totes les candidatures valorades
En el cas de Justine de Valicourt, destacà la seva especial sensibilitat i el coneixement del territori i de la cultura catalanes des del Quebec. Ha remarcat també la seva àmplia formació més enllà dels coneixements gastronòmics i culinaris
Les receptes presentades han destacat per la coherència i la concreció, amb un elevat sentit comú en l’elaboració i en l’elecció dels productes.La cocinera del Quebec (Canadá) Justine de Valicourt y la moscovita Elena Tsipchenko han sido las galardonadas con la primera Beca Internacional Ferran Adrià; así, harán una estancia en la Casa dels Forestals de Sant Martí d’Empúries, en l’Escala, para desarrollar sus proyectos gastronómicos.
El jurado -–presidido por el consejero de Agricultura, Alimentació i Acció Rural (representado por Ferran Bienert, director de PRODECA) y formado por Jaume Subirós, Joan Roca, Pep Palau, Pau Arenós, Salvador Garcia, Jordi Sargatal, Martí Rosàs, Toni Massanés y Venanci Grau– tuvo que escoger entre quince candidaturas presentadas que cumplían los exigentes requisitos de esta Beca Internacional. De estas, diez correspondían a Rusia, que era el país invitado y del cual tenía que surgir uno de los becarios, en consideración a la buena acogida que tuvo la presentación de la beca en este país. La otra becaria se ha escogido entre las propuestas llegadas del resto del mundo –Argentina, Canadá, Perú y Brasil.
Joan Roca, como portavoz del jurado, quiso destacar el alto nivel de todas las candidaturas valoradas.
En el caso de Justine de Valicourt, destacó su especial sensibilidad y el conocimiento del territorio y de la cultura catalanas desde el Quebec. Ha remarcado también su amplia formación más allá de los conocimientos gastronómicos y culinarios
Las recetas presentadas han destacado por la coherencia y la concreción, con un elevado sentido común en la elaboración y en la elección de los productos.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats