La 12a Fira de Vi del Pirineu, 7 i 8 de juny a Talarn

Comparteix:

Picture of Redacció

Redacció

IMG_20230610_114356

Els propers 7 i 8 de juny, Talarn serà el punt central de la viticultura pirinenca amb la celebració de la 12a Fira de Vi del Pirineu. Aquesta fira té com a objectiu donar a conèixer els cellers i els vins del Pirineu, i en especial els del Pallars, destacant-ne la qualitat i el rigor dels seus processos d’elaboració.

Aquesta any la fira amplia la seva mostra de vins augmentant la transversalitat del Pirineu amb un tast de vins de la DO Empordà, consolidant la col·laboració amb la Fira de Formatges Artesans del Pirineu de la Seu d’Urgell i amb un nou tast dels vins guanyadors del concurs anual de la DO Costers del Segre.

A més a més, es busca potenciar la visió de cultura del vi a través d’un espectacle de maridatge de vins amb la música en directe de violí i violoncel, ViViVi, que tindrà lloc el divendres al vespre en un espai privilegiat com és el edifici CITA.

Aquest any, es consolida la col·laboració amb el festival de música Talarn Music Experience amb una nova edició del Talarn Music Tasting que comptarà amb La Ludwing Band com a cap de cartell i els DJ Mica Wagner i D.K.S.A. D’aquesta manera, es vol vincular la cultura del vi amb la música emergent catalana.

Durant la pròpia fira, el dissabte al vespre, els assistents també podran gaudir de l’oferta gastronòmica dels restaurants locals i dels productors de proximitat que estaran presents.

La Fira de Vi del Pirineu és una oportunitat única per descobrir i gaudir de la diversitat i la qualitat dels vins elaborats al Pirineu. Amb una programació rica i variada, aquest esdeveniment esdevé un punt de trobada per a amants del vi, professionals del sector i públic en general, oferint tastos, maridatges i experiències sensorials inoblidables.

Programa de la Fira:

Divendres, 7 de juny:

20.00 h – ViViVi, espectacle de cordes i vins. Edifici CITA.

La sommelier Clara Antúnez ens embriagarà amb les històries que hi ha al darrere d’alguns vins del Pallars, mentre un violí i un violoncel ens fan viatjar per la història de la música. Una dansa de vins i sons que tocarà l’ànima.

Inscripció prèvia a www.entrapolis.com, data límit 5 de juny. Preu 20 €. Aforament limitat.

Dissabte, 8 de juny:

11.00-13.30 h – Lo Celler (Scapet Experience). Celler de casa Balart, plaça del Vi.
Partides de 2 a 6 persones amb un temps màxim de 45 minuts. Inscripció al mateix celler el dia

de la Fira.

11.30 h – Tast de vins de la Denominació d’Origen Empordà, on el Pirineu es fon amb el Mar.

Cobert plaça Anna Maria Janer.

Tast de 5 vins conduït per la sommelier Clara Antúnez.

Tast organitzat amb la col·laboració de la DO Empordà.

Inscripció prèvia a www.entrapolis.com, data límit 5 de juny. Preu 5 €. Aforament limitat.

13.00 h – Tast de formatges del Pirineu maridats amb vins del Celler El Vinyer. Cobert plaça Anna Maria Janer.

Tast de formatges i vins conduït per l’enòloga i propietària del Celler El Vinyer, Eva Carmona, i pel formatger Aleix Solé.

Tast organitzat amb la col·laboració de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu – Sant Ermengol, de la Seu d’Urgell.

Inscripció prèvia a www.entrapolis.com, data límit 5 de juny. Preu 5 €. Aforament limitat. 17.00-19.00 h – Lo Celler (Scapet Experience). Celler de casa Balart, plaça del Vi.

Partides de 2 a 6 persones amb un temps màxim de 45 minuts. Inscripció al mateix celler el dia de la Fira.

18.00 h – Tast dels vins guanyadors del 2n Concurs de Vins de la Denominació d’Origen Costers del Segre. Cobert plaça Anna Maria Janer.

Tast de 4 vins conduït pel sommelier Jordi Martínez.
Tast organitzat amb la col·laboració de la DO Costers del Segre.
Inscripció prèvia a www.entrapolis.com, data límit 5 de juny. Preu 5 €. Aforament limitat. 18.30 h – Obertura de la 12a Fira de Vi del Pirineu a Talarn. Plaça Anna Maria Janer


Cellers del Pirineu amb restaurants i productors de proximitat.
20.00 h
– Talarn Music Tasting: La prèvia del Talarn Music Experience. Plaça Anna Maria Janer Dj. Mica Wagner
22.30 h – La Ludwig Band
tot seguit, Dj. D.K.S.A.

A més, durant tot el cap de setmana es podrà visitar l’exposició fotogràfica “Vivisions”, realitzada per l’Associació Fotogràfica del Pallars als porxos de la plaça Doctor Vidal Sivilla.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats