Judit Sogas descobreix el món del xarel·lo en el penúltim D’vines

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

web 21x9 Judit Sogas - Jesús Gimena

L’enòloga de Rubió de Sòls condueix un maridatge a L’Espurna amb alguns dels seus vins artesanals

L’enòloga i viticultora Judit Sogas va conduir ahir al vespre a L’Espurna el quart maridatge del cicle D’vines amb alguns dels seus vins elaborats sota la marca Rubió de Sòls. Sogas, amb més de trenta anys d’experiència en el sector, va presentar cinc vins artesanals i d’alt nivell de qualitat que van combinar amb els plats creats per l’ocasió pel xef Jesús Gimena.

La vetllada es va iniciar amb dos entrants. Primer es va degustar un “Entrant de salmó marinat al restaurant i cítrics”, que va maridar amb el Sòls X Rosat-Rosé 2021, el primer vi lleidatà amb segell Venda de Proximitat; i tot seguit es va gaudir d’una “Lasanya de pop amb beixamel de marisc i reducció de la seva tinta”, que es va regar amb el Sòls Xarel 2019. Després es va passar a la “Corbina amb faves a la menta i botifarra negra”, que va degustar-se amb un Rubiòls Xarel·lo Selecció 2019; un plat principal que va obrir pas al plat de carn “Terrina de pollastre ecològic de la Torre d’Erbull amb cremós de carabassa amb fruites fresques i seques”, una delícia de Gimena combinada amb el Vi negre Vinya de Pinyana 2015 que Sogas vinifica amb uns amics d’Alguaire. Finalment, les postres de “Pera de Lleida al vi i llimona” van cloure l’àpat acompanyades del Dolç FlorXarel 2021.

Judit Sogas va decidir endegar el seu propi projecte fa dotze anys quan va descobrir una finca prop de Foradada (La Noguera); un indret que la va captivar a ella i la seva família al poble de Rubió de Sòls, a la vall del massís del Montsec de Rúbies. La finca, anomenada Vinyesdalt, va ser recuperada per plantar-hi una selecció de xarel·los seleccionats per tota Catalunya i empeltats en peus de vinyes velles del camp de Tarragona i del Penedès. Sogas realitza un treball personalitzat i, per això, crea uns vins de qualitat als quals transmet la seva essència i personalitat i fa del xarel·lo la varietat protagonista.

El cicle de maridatges D’Vines és una iniciativa de Como Pomona de cinc sopars de tast que se celebren durant el mes de març al restaurant L’Espurna. La setmana vinent se celebrarà el darrer maridatge del cicle amb la Sara Jové, del Celler Mas Blanch i Jové de La Pobla de Cérvoles. La iniciativa ha volgut donar a conèixer la feina d’algunes enòlogues i vinyerones lleidatanes com la Gemma Plaza del Grup Tomàs Cusiné, la Pilar Salillas del Celler Lagravera, la Núria Bigorra i l’Ingrid Sebastia dels cellers Terrer de Pallars i Cota 730, respectivament. Ahir va ser el torn de la Judit Sogas de Rubió de Sòls.

Menú del xef Jesús Gimena pel maridatge de Judit Sogas de Rubió de Sòls

Entrant de Salmó marinat al restaurant i cítrics amb el Sòls X Rosat-Rosé 2021
Lasanya de pop amb beixamel de marisc i reducció de la seva tinta que es va regar amb el Sòls Xarel 2019

Corbina amb faves a la menta i botifarra negra amb el Rubiòls Xarel·lo Selecció 2019
Terrina de pollastre ecològic de la Torre d’Erbull amb cremós de carabassa amb fruites fresques i seques combinada amb el Vi negre Vinya de Pinyana 2015
Pera de Lleida al vi i llimona va cloure l’àpat acompanyada del Dolç FlorXarel 2021.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats