[:ca]Jesús Gimena guanya el Concurs de Truita de Riu d’Alfarràs[:es]Jesús Gimena gana el Concurso de Trucha de Río de Alfarrás[:]

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

170404JGimena

[:ca]Jesús Gimena, amb el plat “Truita de riu amb pernil, vegetals i fruita seca”, va ser el guanyador de la segona edició del Concurs de Cuina amb Truita de Riu d’Alfarràs, que es va celebrar el dimarts, dia 4 d’abril, a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, en el marc de la 6a Mostra Gastronòmica de la Truita de Riu d’Alfarràs.

Gimena va convèncer el jurat, format per l’alcalde d’Alfarràs, Kleber Esteve; Dolors Mateu, bloguera del Blog de la Dolorss; Iván Pascual, cuiner de Cal Gummer i Gregori Canalias, professor i coordinador de les Relacions Institucionals de l’Escola d’Hoteleria, amb la seva proposta d’elaboració d’un producte del territori com és la truita de riu.

El guanyador es va endur un obsequi, un diploma i un menú degustació per a dues persones a La Boscana amb el xef Joel Castanyé, distingit amb una estrella Michelin, i la possibilitat de presentar el seu plat dins el programa de la Mostra. La segona posició va ser per Antoni Sánchez amb el seu original “Snack de truita de riu” i, finalment, Alberto Pascual va aconseguir el tercer lloc amb “Teula de Truita”. Tots dos van rebre un obsequi i un diploma.

En total van ser set els finalistes del concurs. A més dels guanyadors hi van participar Laia Hospital amb “Rosa de truita de riu amb cor cremós”; Jaume Isanta amb “Truita de riu a la planxa, fonoll, salsa amb safrà i souflée”; José Miquel Moruno amb “Mill fulls de truita i pebrot escalivat amb salsa de mango” i Eloi Romero amb “Truita de Riu amb salsa de taronja i romaní”.

Una de les curiositats de la trobada van ser les truites de riu que es van utilitzar com a matèria primera. Procedents de la Piscifactoria Santa Ana, i amb un pes entre els tres i quatre quilos, més d’un jove participant es va manifestar sorprés per la seva mida.

L’alcalde d’Alfarràs, Kleber Esteve va agraïr la col·laboració de l’Escola amb les Jornades Gastronòmiques de la Truita de Riu d’Alfarràs amb la celebració d’aquest concurs per segon any consecutiu i acollint la presentació a la premsa que està prevista pel dimarts dia 18 d’abril.

Per la seva banda, Gregori Canalias, va destacar el gust i textura de la truita de riu de la Piscifactoria Sant Ana que compta amb l’aigua del riu Noguera Ribagorçana, fet que determina la gran qualitat d’aquests peixos.

Els dies 21, 22 i 23 d’abril, Alfarràs organitza una nova edició de les seves Jornades Gastronòmiques de la Truita de Riu.


[:es]Jesús Gimena, con el plato “Trucha con jamón, vegetales y frutos secos”, fue el ganador de la segunda edición del Concurso de Cocina con Trucha de Río de Alfarràs, que se celebró el martes, día 4 de abril, en la Escuela de Hostelería y Turismo de Lleida, en el marco de la 6ª Muestra Gastronómica de la Trucha de Río de Alfarràs.

Gimena convenció al jurado, formado por el alcalde de Alfarràs, Kleber Esteve; Dolores Mateu, bloguera del Blog de la Dolors; Iván Pascual, cocinero de Cal Gummer y Gregori Canalias, profesor y coordinador de las Relaciones Institucionales de la Escuela de Hostelería, con su propuesta de elaboración de un producto del territorio como es la trucha.

El ganador se llevó un obsequio, un diploma y un menú degustación para dos personas en La Boscana con el chef Joel Castanyé, distinguido con una estrella Michelin, y la posibilidad de presentar su plato dentro del programa de la Muestra. La segunda posición fue para Antoni Sánchez con su original “Snack de trucha” y, finalmente, Alberto Pascual consiguió el tercer puesto con “Teja de Trucha”. Ambos recibieron un obsequio y un diploma.

En total fueron siete los finalistas del concurso. Además de los ganadores participaron Laia Hospital con “Rosa de trucha con corazón cremoso”; Jaume Isanta con “Trucha a la plancha, hinojo, salsa con azafrán y souflée”; José Miguel Moruno con “Mil hojas de trucha y pimiento asado con salsa de mango” y Eloi Romero con “Trucha de Río con salsa de naranja y romero”.

Una de las curiosidades del concurso fueron las truchas que se utilizaron como materia prima. Procedentes de la Piscifactoría Santa Ana, y con un peso entre los tres y cuatro kilos, más de un joven participante se manifestó sorprendido por su tamaño.

El alcalde de Alfarràs, Kleber Esteve agradeció la colaboración de la Escuela con las Jornadas Gastronómicas de la Trucha de Río de Alfarràs con la celebración de este concurso por segundo año consecutivo y acogiendo la presentación a la prensa que está prevista para el martes día 18 de abril.

Por su parte, Gregorio Canalias, destacó el gusto y textura de la trucha de la Piscifactoría Santa Ana que cuenta con el agua del río Noguera Ribagorzana, lo que determina la gran calidad de estos peces.

Los días 21, 22 y 23 de abril, Alfarràs organiza una nueva edición de sus Jornadas Gastronómicas de la Trucha de Río.

[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats