[:ca]Inauguració del celler Purgatori i primera verema[:es]Inauguración de la bodega Purgatori y primera vendimia[:]

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Celler Purgatori. Família Torres. DO Costers del Segre. Juneda, les Garrrigues, Lleida

[:ca]El nou celler Purgatori de la Família Torres, ubicat al terme municipal de Juneda, a la comarca lleidatana de Les Garrigues, ja ha iniciat l’activitat amb la vinificació dels primers lots de raïm.

Així, per primera vegada, aquest celler comença a elaborar el vi del mateix nom, un vi expressiu de garnatxa i carinyena que ha esdevingut l’emblema de la Família Torres a Costers del Segre, recuperant el llegat dels monjos benedictins que ja feien vi en aquest indret inhòspit l’any 1770.

A l’interior del celler, els dipòsits d’acer inoxidable i de formigó, construïts amb terra de la mateixa finca, s’aniran omplint al llarg d’aquesta setmana, i fins a finals de setembre, amb els raïms procedents de la vinya de davant del celler, distribuïda en tres cotes diferents fins als 550 metres, amb un desnivell de més de 200 metres. Cada parcel·la es collirà a mà en el moment òptim de maduració i es processarà també a mà i per separat, per preservar la integritat del fruit. La combinació de l’acer, que potencia la fruita, i del formigó, que afavoreix una bona maduració i evolució del vi, permetrà dotar-lo de major complexitat. Després, els vins envelliran en bótes de roure francès entre 15 i 18 mesos abans de sortir al mercat.

Coincidint amb l’inici d’aquesta verema, s’ha inaugurat el celler Purgatori aquest dilluns, 17 de setembre, amb un acte presidit per Miquel Torres Maczassek.
[:es]La nueva bodega Purgatori de la Familia Torres, ubicada en el término municipal de Juneda, en la comarca leridana de Les Garrigues, ya ha iniciado la actividad con la vinificación de los primeros lotes de uva.

Así, por primera vez, esta bodega comienza a elaborar el vino del mismo nombre, un vino expresivo de garnacha y cariñena que se ha convertido en el emblema de la Familia Torres en Costers del Segre, recuperando el legado de los monjes benedictinos que ya hacían vino en este lugar inhóspito en 1770.

En el interior de la bodega, los depósitos de acero inoxidable y de hormigón, construidos con tierra de la misma finca, se irán llenando a lo largo de esta semana, y hasta finales de septiembre, con las uvas procedentes de la viña frente la bodega, distribuida en tres cotas diferentes hasta los 550 metros, con un desnivel de más de 200 metros. Cada parcela se cosechará a mano en el momento óptimo de maduración y se procesará también a mano y por separado, para preservar la integridad del fruto. La combinación del acero, que potencia la fruta, y del hormigón, que favorece una buena maduración y evolución del vino, permitirá dotarlo de mayor complejidad. Después, los vinos envejecerán en barricas de roble francés entre 15 y 18 meses antes de salir al mercado.

Coincidiendo con el inicio de esta vendimia, se ha inaugurado la bodega Purgatorio este lunes, 17 de septiembre, con un acto presidido por Miguel Torres Maczassek.[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats