Homenatge a Xixo del restaurant Malena, en el marc de Bombolles al MuseuHomenaje a Xixo del restaurante Malena, en el marco de Burbujas en el Museu

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Josep Maria “Xixo” Castaño, el xef del Restaurant Malena de Gimenells que recentment ha recuperat l’estrella Michelin, rebrà aquest dijous, 12 de desembre, un homenatge d’amics, companys de la restauració, familiars, cellers, productors agroalimentaris i patrons del Museu de Lleida; en el marc de la presentació de la campanya gastronòmica Bombolles de Nadal al Museu de Lleida.
Amb aquesta campanya, la consultoria Como Pomona promocionarà els caves i escumosos locals els propers divendres 13, dissabte 14 i diumenge 15 de desembre, amb visites guiades al Museu de Lleida i posterior dinar o sopar de maridatge. Prop de seixanta persones se sumaran a l’homenatge.
Tot i que el reconeixement de la guia francesa de restaurants ha tornat a donar actualitat i certa publicitat a l’establiment de Gimenells, en Xixo Castaño manté la seva política personal de cuina i servei, honesta i de qualitat. Al Restaurant Malena, juntament amb la carta, trobem dos menús de tast, un de curt –al que diu de pissarra– i un de més llarg –per a una major descoberta de la interpretació que Castaño fa del paisatge lleidatà i català en el plat. El de pissarra, amb una fórmula tancada de 40 euros que inclou vi i cafè, s’obre amb els entrants: remenat cremós de rovellons i alls tendres que no deixa indiferent per gust i aroma de bosc i horta. La coca d’albergínia i parmesà ens la serveixen juntament amb el remenat. Seguim amb una amanida d’arengada i raïm amb caramel de vi on destaca el punt de gelea d’api. Una menció especial ens mereix la crema de carabassa amb cansalada a la brasa amb anís estrellat, un plat de simfonies de dolços que crida l’atenció per l’equilibrat i arrodonit resultat. L’arròs amb llamàntol al punt tancava la ronda d’entrants del menú.
De segon, vam triar el garrí cuit al seu greix i acabat de fer al forn de llenya. La doble textura d’aquest plat, cruixent de pell i carn tendra fins al punt de desfer-se a la boca, molt lograda.
A l’hora de les postres podem escollir entre l’oferta de la carta que compta amb recreacions de plats tradicionals com els carquinyolis amb crema catalana; els pets de monja al licor amb esponja de préssec i gelat de vainilla o cremós de mató amb caramel de jengibre i codonyat, entre altres.José María ” Xixo ” Castaño, chef del Restaurante Malena de Gimenells que recientemente ha recuperado la estrella Michelin, recibirá este jueves 12 de diciembre un homenaje de amigos, compañeros de la restauración, familiares, bodegas, productores agroalimentarios y patrones del Museo de Lleida, en el marco de la presentación de la campaña gastronómica Burbujas de Navidad en el Museo de Lleida.
Con esta campaña, la consultoría Como Pomona promocionará los cavas y espumosos locales los próximos viernes 13, sábado 14 y domingo 15 de diciembre, con visitas guiadas al Museo de Lleida y posterior almuerzo o cena de maridaje. Cerca de sesenta personas se sumarán al homenaje.
Aunque el reconocimiento de la guía francesa de restaurantes ha vuelto a dar actualidad y cierta publicidad al establecimiento de Gimenells, Xixo Castaño mantiene su política personal de cocina y servicio, honesta y de calidad. En el Restaurante Malena, junto con la carta, encontramos dos menús de degustación, uno corto – al que llama de pizarra- y uno más largo – para un mayor descubrimiento de la interpretación que Castaño hace del paisaje leridano y catalán en el plato. El de pizarra, con una fórmula cerrada de 40 euros que incluye vino y café, se abre con los entrantes: revuelto cremoso de setas y ajos tiernos que no deja indiferente por gusto y aroma de bosque y huerta. La coca de berenjena y parmesano nos la sirven junto con el revuelto. Seguimos con una ensalada de arenque y uva con caramelo de vino que destaca el punto de jalea de apio. Una mención especial nos merece la crema de calabaza con panceta a la brasa con anís estrellado, un plato de sinfonías de dulces que llama la atención por el equilibrado y redondeado resultado. El arroz con bogavante al punto cerraba la ronda de entrantes del menú.
De segundo, elegimos el cochinillo cocido en su grasa y recién hecho en horno de leña. La doble textura de este plato, crujiente de piel y carne tierna hasta el punto de deshacerse en la boca, muy lograda.
A la hora de los postres podemos elegir entre la oferta de la carta que cuenta con recreaciones de platos tradicionales como los carquiñoles con crema catalana, los pedos de monja al licor con esponja de melocotón y helado de vainilla o cremoso de requesón con caramelo de jengibre y membrillo, entre otros.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats