GirellaGirella

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Es tracta d’un embotit elaborat a base de carn d’anyell. L’intestí de l’anyell se sotmet a un rentat minuciós, una vegada net es talla disposant-lo en forma de bosses que seran cosides. La carn de l’anyell se sotmet llavors a ebullició, una vegada cuita es deixa refredar per a tallar-la en porcions molt petites i afegint-li una mica de cansalada. Una cop tot està ben triturat es pasta amb ou, arròs, pa rallat, se li afegeixen all i julivert i la corresponent sal i pebre. Amb la massa resultant s’emplenen les bosses d’intestí que un cop recosides es posen a bullir.
La girella pot consumir-se de forma natural, fregida, tallada a rodanxes o bé amb una salsa de sofregit de ceba i tomàquet. En temporada de bolets, al sofregit poden afegir-se rovellons (rovellons), que resulten un excel·lent acompanyament per a la girella.
Se trata de un embutido elaborado a base de carne de cordero. El intestino del cordero se somete a un lavado minucioso, una vez limpio se corta disponiéndolo en forma de bolsas que serán cosidas. La carne del cordero se somete entonces a ebullición, una vez cocida se deja enfriar para cortarla en porciones muy pequeñas y añadiéndole un poco de tocino. Una vez todo está bien triturado se amasa con huevo, arroz, pan rallado, se le añaden ajo y perejil y la correspondiente sal y pimienta. Con la masa resultante se rellenan las bolsas de intestino que una vez recosidas se ponen a hervir.
La girella puede consumirse de forma natural, freída, cortada en lonchas o bien con una salsa de sofrito de cebolla y tomate. En temporada de setas, al sofrito pueden añadirse robellones, que resultan un excelente acompañamiento para la girella.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats