[:ca]Esteve, del Cràpula, guanya el Joves Cuiners ’18 després de passar per Can Roca o Gaa[:es]Esteve, del Crápula, gana el Joves Cuiners ’18 después de pasar por Can Roca o Gaa[:]

Comparteix:

Como Pomona

Como Pomona

180307lEsteve

[:ca]Àngel Esteve (Cràpula) ha estat el guanyador 2018 del Joves Cuiners Àngel Moncusí després de passar per les cuines del que va ser el millor restaurant del món, El Celler de Can Roca, i el que ha estat durant 3 anys el millor d’Àsia, el Gaa de Bangkok. Joventut i talent culinari que ja pensa a tornar a fer les maletes.

Una molt tècnica Terrina de conill, espinacs, avellana i tupí, com a plat principal; i les postres, Pera escalivada amb mantega noisette i xocolata blanca, van ser les creacions amb què Esteve es va fer el passat dilluns, dia 5 de març, amb la 29a edició del premi lleidatà. L’Àngel assegurà que “és molt important guanyar aquest premi a l’escola de Lleida on he estudiat i davant de tanta gent que considero referents. El premi em fa sentir part de tot això”. En recollir el premi, no va poder-se estar de llençar un missatge al sector per portar la cuina de Lleida al més alt: “Espavil!”.

Esteve es va presentar pel restaurant Cràpula, on treballa els caps de setmana, la resta de dies el podem trobar al Coure de Barcelona. Amb només 21 anys, aquest jove lleidatà va cursar Grau Mig de Cuina i Restauració a Lleida, compatibilitzant els estudis amb pràctiques, feines i estades al Voramar de Portbou; Gastronomik 2.0, Stefano Paganini alla Corte degli Alfieri (Torí), La Ferreria (Barcelona), El Cau de Sant Llorenç o El Celler de Can Roca. De Girona va marxar al Gaggan de Bangkok, i d’aquest establiment va passar a la cuina del Gaa. També ha treballat a EUA.

Els seus “coaches”, en David Molina, xef del Cràpula, i en Roger Villaró, que va ser cap de l’Àngel al Cau de Sant Llorenç durant un any; van viure la prova com si fossin ells els participants. Una competició plena d’emocions i que descobreix les joves promeses lleidatanes.

Jurat tècnic i de degustació, i sopar d’entrega de premis

L’Àngel Moncusí, el premi de joves cuiners més antic de tota Espanya, està organitzat per l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida i Hostaleria de Lleida. Les instal·lacions de l’escola van acollir la competició i l’acte de lliurament de premis en el decurs d’un sopar a càrrec de quatre associacions de cuiners i restauradors lleidatans.

El jurat va estar integrat per reconeguts professionals del sector de la restauració i la gastronomia: Sergi de Meià, propietari del restaurant Sergi de Meià a Barcelona i president de l’Institut Català de la Cuina; Pol Contreras, cuiner i creatiu a Echaurren Hotel Gastronómico; Jaume Solé, xef executiu a Port Aventura i Genís Costa, guanyador del Joves Cuiners 2017.

El jurat tècnic de cuina va estar format per Marc Blesa, col·laborador en projectes d’assessoria a Vakkum (BCN) i amb una llarga trajectòria de xef en diferents restaurants i hotels, i Jordi Grau, actualment al restaurant Disfrutar de Barcelona.

Joan Vidal, segon; i Sergi Aritzeta, millor treball de cuina

En Joan Vidal, de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, va ser el segon premi del 29è Àngel Moncusí amb la presentació de Conill amb textura de verdures i maionesa de pera i mató; i Una volta de fira, com a postres. Un plat amb poma caramel·litzada.El jurat també va decidir atorgar al Sergi Aritzeta, de Cal Xirricló, el premi al millor treball de cuina.

Els altres participants van ser Robert Canadell de L’Estel de la Mercè, Roger de la Torre del Can Boix de Peramola, Jesús Gimena de Can Jubany, Santiago Aubach de El Caliu, Raül Terrado de l’Hotel El Castell de Ciutat, Eric Rosell de Bonum No rules, i Ivan Campos de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB). L’única dona inscrita al concurs, Meri Florensa del Carballeira, no va poder participar per una indisposició.

[:es]Ángel Esteve (Crápula) ha sido el ganador 2018 del Jóvenes Cocineros Àngel Moncusí después de pasar por las cocinas del que fue el mejor restaurante del mundo, El Celler de Can Roca, y el que ha sido durante 3 años el mejor de Asia, el Gaa de Bangkok. Juventud y talento culinario que ya piensa en volver a hacer las maletas.

Una muy técnica Terrina de conejo, espinacas, avellana y tupí, como plato principal; y los postres, Pera asada con mantequilla noisette y chocolate blanco, fueron las creaciones con que Esteve ganó el pasado lunes, día 5 de marzo, la 29ª edición del premio leridano. Ángel asegura que “es muy importante ganar este premio en la escuela de Lleida donde he estudiado y delante de tanta gente que considero referentes. El premio me hace sentir parte de todo esto”. Al recoger el premio, Esteve lanzó un mensaje al sector para llevar la cocina de Lleida a lo más alto: “espabilad”.

Esteve se presentó por el restaurante Crápula, donde trabaja los fines de semana, el resto de días lo podemos encontrar en el Coure de Barcelona. Con sólo 21 años, este joven leridano cursó Grado Medio de Cocina y Restauración en Lleida, compatibilizando los estudios con prácticas, trabajos y estancias en el Voramar de Portbou; Gastronomika 2.0, Stefano Paganini alla Corte degli Alfieri (Turín), La Ferreria (Barcelona), El Cau de Sant Llorenç o El Celler de Can Roca. De Girona marchó al Gaggan de Bangkok, y de este establecimiento pasó a la cocina del Gaa. También ha trabajado en EEUU.

Sus “coaches”, David Molina, chef del Crápula, y Roger Villaró, que fue jefe de Ángel en el Cau de Sant Llorenç durante un año; vivieron la prueba como si fueran ellos los participantes. Una competición llena de emociones y que descubre las jóvenes promesas leridanas.

Jurado técnico y de degustación, y cena de entrega de premios

El Ángel Moncusí, el premio de jóvenes cocineros más antiguo de toda España, está organizado por la Escuela de Hostelería y Turismo de Lleida y Hostelería de Lleida. Las instalaciones de la escuela acogieron la competición y el acto de entrega de premios en el transcurso de una cena a cargo de cuatro asociaciones de cocineros y restauradores leridanos.

El jurado estuvo integrado por reconocidos profesionales del sector de la restauración y la gastronomía: Sergi de Meià, propietario del restaurante Sergi de Meià en Barcelona y presidente del Instituto Catalán de la Cocina; Pol Contreras, cocinero y creativo a Echaurren Hotel Gastronómico; Jaume Solé, chef ejecutivo en Port Aventura y Genís Costa, ganador del Jóvenes Cocineros 2017.

El jurado técnico de cocina estuvo formado por Marc Blesa, colaborador en proyectos de asesoría en Vakkum (BCN) y con una larga trayectoria de chef en diferentes restaurantes y hoteles, y Jordi Grau, actualmente en el restaurante Disfrutar de Barcelona.

Joan Vidal, segundo; y Sergi Aritzeta, mejor trabajo de cocina

Joan Vidal, de la Escuela de Hostelería y Turismo de Lleida, fue el segundo premio del 29º Ángel Moncusí con la presentación de Conejo con textura de verduras y mayonesa de pera y requesón; y Una vuelta de feria, como postre. Un plato con manzana caramelizada.El jurado también decidió otorgar a Sergi Aritzeta, de Cal Xirricló, el premio al mejor trabajo de cocina.

Los otros participantes fueron Robert Canadell de L’Estel de la Mercè, Roger de la Torre del Can Boix de Peramola, Jesús Gimena de Can Jubany, Santiago Aubach de El Caliu, Raül Terrado del Hotel El Castell de Ciutat, Eric Rosell de Bonum No rules, e Ivan Campos de la Escuela Superior de Hostelería de Barcelona (ESHOB). La única mujer inscrita en el concurso, Meri Florensa del Carballeira, no pudo participar por una indisposición.

[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats