Els restauradors del Montsec aposten per la cuina de la mel Los restauradores del Montsec apuestan por la cocina de la miel

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Si bé es cert que el receptari mossàrab ens ha deixat tot un compendi de plats elaborats amb mel, els restauradors del Montsec expliquen que ja els romans feien servir aquest producte com a conservant natural. Així el Consorci del Montsec ha apostat per la mel com a eix d’una campanya de promoció de l’oferta gastronòmica, a la qual s’hi han adherit vint-i-un establiments amb suggerents propostes.
Entre les receptes elaborades amb peix trobem arengades amb vinagreta de mel de romaní; llomet de bacallà a la mel caramelitzat amb ceba; carpaccio de salmó amb reducció de soja i mel; truita de riu amb escabetx de mel o tronc de bacallà amb mel.
Si optem per les carns, aquesta comarca natural ens ofereix “ossobuco” de pollastre de prat, pernil, filet de bou, carpaccio de peus de porc, rostit d’espatlla de xai, ànec amb cítrics o conill escabetxat; sempre acompanyats de mel. Per les postres, les escumes de mel més variades comparteixen receptari amb la crema catalana amb fruits i mel del Montsec, el pastís de mató, la pinya flamejada, les orelletes, la coca de nous, els panadons, els gelats i xarrups; tot amb la mel com a ingredient. Els comensals que vulguin gaudir d’aquestes exquisideses poden apropar-se al càmping Vall d’Àger (Àger), El Molí (Alòs de Balaguer), Jack’s (Artesa de Segre), Cal Morell (Balaguer), Masia Massanés (Baronia de Rialb), Cal Bastús (Biscarri), càmping Zodiac (Camarasa), Can Pere (Camarasa), Hotel Terradets (Cellers), Casa Mercè (Fontdepou), Can Quel (Fontllonga), La Solana (Foradada), La Rectoria (Guàrdia de Noguera), Celler de l’Arnau (Montsonís), Monestir de les Avellanes (Ós de Balaguer), Ponts (Ponts), càmping La Noguera (Sant Llorenç de Montgai), Casa Roca (Sant Martí de Barcedana), Can Fraret (Alòs de Balaguer), Cal Picarol (Fontllonga) i Casa Blasi (La Clua del Montsec).Si bien es cierto que el recetario mozárabe nos ha dejado todo un compendio de platos elaborados con miel, los restauradores del Montsec explican que ya los romanos usaban este producto como conservante natural. Así el Consorcio del Montsec ha apostado por la miel como eje de una campaña de promoción de la oferta gastronómica, a la cual se han adherido veintiún establecimientos con sugerentes propuestas.
Entre las recetas elaboradas con pescado encontramos arengadas con vinagreta de miel de romero; lomo de bacalao a la miel caramelizado con cebolla; carpaccio de salmón con reducción de soja y miel; trucha de río con escabeche de miel o tronco de bacalao con miel.
Si optamos por las carnes, esta comarca natural nos ofrece “ossobuco” de pollo de prado, jamón, filete de buey, carpaccio de pies de cerdo, asado de hombro de cordero, pato con cítricos o conejo escabechado; siempre acompañados de miel. Para los postres, las espumas de miel más variadas comparten recetario con la crema catalana con frutos y miel del Montsec, el pastel de requesón, la piña flameada, los orejones, la coca de nueces, los “panadons”, los helados y sorbetes; todo con la miel como ingrediente. Los comensales que quieran disfrutar de estas exquisiteces pueden acercarse al camping Vall d’Àger (Àger), El Molí (Alòs de Balaguer), Jack’s (Artesa de Segre), Cal Morell (Balaguer), Masia Massanés (Baronia de Rialb), Cal Bastús (Biscarri), camping Zodiac (Camarasa), Can Pere (Camarasa), Hotel Terradets (Cellers), Casa Mercè (Fontdepou), Can Quel (Fontllonga), La Solana (Foradada), La Rectoria (Guàrdia de Noguera), Celler de l’Arnau (Montsonís), Monestir de les Avellanes (Ós de Balaguer), Ponts (Ponts), camping La Noguera (Sant Llorenç de Montgai), Casa Roca (Sant Martí de Barcedana), Can Fraret (Alòs de Balaguer), Cal Picarol (Fontllonga) y Casa Blasi (La Clua del Montsec).

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats