Els Formatges, protagonistes de la Fira de Sant ErmengolLos Quesos, protagonistas de la Feria de Sant Ermengol

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

La Fira de Sant Ermengol, que el 1048 apareix com a primera fira documentada a Catalunya, se celebra durant aquest setmana a la Seu d’Urgell. Uns 35.000 m2 d’espai firal ompliran la capital de l’Alt Urgell d’activitat comercial, industrial, de demostracions de les entitats i també de formatgers artesans de tot el Pirineu.
El tret de sortida de la fira serà avui divendres, 13 d’octubre, amb la celebració de la Jornada Tècnica dirigida a formatgers i professionals del sector.
El pàrquing del Doctor Peiró acollirà la 12a edició de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu, la carpa de les entitats i associacions i la fira de DOP i IGP de l’Alt Urgell, així com la carpa Aula de Tast, on s’oferiran durant tot el cap de setmana tastos guiats de formatges artesans, demostracions en directe de la cuina del formatge (a càrrec de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell) així com l’11a edició del Concurs de Formatges Artesans, que es durà a terme el dissabte al matí i que enguany i com a novetat estarà obert a tot el públic.
A la carpa hi trobarem formatges del Pirineu català, aragonès, navarrès basc i francès. Enguany el formatge convidat pertany a la zona italiana del Benetto. Els visitants a la fira dels formatges podran adquirir un tiquet de degustació per 6 euros que dóna dret a cinc tastos de formatge acompanyat d’aigua i de vi del Penedès.La Feria de Sant Ermengol, que el 1048 aparece como primera feria documentada en Cataluña, se celebra durante esta semana en la Seu d’Urgell. Unos 35.000 m2 de espacio ferial llenarán la capital del Alt Urgell de actividad comercial, industrial, de demostraciones de las entidades y también de queseros artesanos de todo el Pirineo.
El pistoletazo de salida de la feria será hoy viernes, 13 de octubre, con la celebración de la Jornada Técnica dirigida a queseros y profesionales del sector.
El parking del Doctor Peiró acogerá la 12a edición de la Feria de Quesos Artesanos del Pirineo, la carpa de las entidades y asociaciones y la feria de DOP y IGP del Alt Urgell, así como la carpa Aula de Cata, donde se ofrecerán durante todo el fin de semana catas guiadas de quesos artesanos, demostraciones en directo de la cocina del queso (a cargo de la Asociación de Hostelería del Alt Urgell) así como el 11a edición del Concurso de Quesos Artesanos, que se llevará a cabo el sábado por la mañana y que este año y como novedad estará abierto a todo el público.
A la carpa encontraremos quesos del Pirineo catalán, aragonés, navarro vasco y francés. Este año el queso invitado pertenece en la zona italiana del Benetto. Los visitantes a la feria de los quesos podrán adquirir un ticket de degustación por 6 euros que da derecho a cinco catas de queso acompañado de agua y de vino del Penedès.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats