Els 5 vins de Família Torres més ben valorats per Wine Spectator

Comparteix:

Picture of Redacció

Redacció

Mas_de_la_Rosa-Grans_Muralles-Purgatori-Reserva_Real-Salmos copia

La revista nord-americana atorga la nota màxima de 95 punts  a Mas de la Rosa 2017 (DOQ Priorat) en la seva edició de juny

 Els vins de Família Torres continuen recollint molt bones puntuacions en publicacions internacionals de prestigi. El cas més recent és el de la reputada revista nord-americana Wine Spectator, que ha publicat al número de juny una selecció de vins espanyols tastats per la directora adjunta Gillian Sciaretta. 

El llistat inclou 5 vins negres de Família Torres, amb puntuacions que van des dels 95 punts sobre 100 –la nota màxima atorgada a vins espanyols a l’article– als 92 punts. Procedeixen de 4 denominacions d’origen catalanes molt lligades a la història d’aquesta família cellerera: Reserva Real 2016 del Penedès, la seva terra natal; Mas de la Rosa 2017 i Salmos 2017 del Priorat; Grans Muralles 2016 de la Conca de Barberà i Purgatori 2016 de Costers del Segre. 

El vi de Família Torres que ha obtingut la puntuació més elevada és Mas de la Rosa 2017 (DOQ Priorat) que, amb 95 punts, ha conquistat el paladar de la tastadora per la seva elegància, tensió i vibrant acidesa. Per Gillian Sciaretta, aquest vi negre ofereix “una complexitat sense fissures amb notes de cireres, sotabosc, groselles i vívids matisos minerals”. El descriu amb els adjectius harmoniós, atractiu i complex. 

Grans Muralles 2016 (DO Conca de Barberà) ha estat valorat amb 94 punts gràcies al seu sabor vigorós “amb notes de cirera negra i grosella, que combinen amb grafit, herbes silvestres i notes de cafè” i també a la seva vibrant acidesa, que “accentua els elements del te, espècies i pell de taronja” i contribueix al seu final llarg. 

A Purgatori 2016 (DO Costers del Segre), la directora adjunta de Wine Spectator li atorga 93 punts i el descriu com un vi negre poderós però amb un caràcter refinat, en el que “els tanins fibrosos li atorguen una estructura audaç, amb espècies, minerals i herbes mediterrànies silvestres que donen profunditat al final”. 

Reserva Real 2016 (DO Penedès) també ha obtingut 93 punts. Aquest clàssic del Penedès és descrit com “un vi negre potent, amb un perfil musculós marcat per notes de groselles, cireres i torrats sobre un fons d’anís, cuir i cedre”, amb uns tanins polits i atractius i un final mineral. 

Finalment, Salmos 2017 (DOQ Priorat) ha rebut una puntuació de 92 punts i es descriu com un vi negre polit i atractiu, amb notes a groselles madures i anís, i una “acidesa ben integrada que el manté harmoniós i equilibrat”. 

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats