El vi Troballa Blanca 2022 guanya el premi ‘Best in Class’ com a millor garnatxa blanca d’Europa atorgat per la guia Wine UP

Comparteix:

Picture of Redacció

Redacció

WineUp_2024bis01

El vi Troballa Blanca 2022, elaborat pel celler Mas Blanch i Jové, ha estat guardonat amb el premi “Best in Class”, atorgat per la Guia Wine Up. Aquest reconeixement consagra el Troballa Blanca com la millor garnatxa blanca d’Espanya, segons el veredicte d’aquesta guia.

La Guia Wine Up, coneguda pel seu rigor i prestigi, realitza tastos a cegues per assegurar una valoració imparcial i objectiva. La seva 22ª edició, recentment presentada, ha avaluat més de 800 vins monovarietals, i el Troballa Blanca 2022 s’ha alçat com a guanyador en la categoria de garnatxa blanca. Els premis es van lliurar a Albacete el passat 5 de març de 2024, en un esdeveniment que va reunir als principals agents del sector vitivinícola nacional.

A més, la Guia Wine Up ha estat nominada per segon any consecutiu com a Millor guia de vins d’Espanya en els prestigiosos IWC Merchant Awards, reconeixent la seva contribució al món del vi i la seva tasca en la promoció dels millors productes vitivinícoles del país.

Aquesta no és la primera vegada que el Troballa Blanca aconsegueix un reconeixement destacat. Al 2022 la destacada publicació anglesa Decanter va valorar el Troballa blanca 2019 amb 93/100 punts i la va incloure al Top 20 de vins blancs fets amb varietats indígenes. A més, la guia Wine Enthusiast va valorar l’anyada 2021 d’aquest vi amb 92 punts, igual que Hudin.

El Troballa Blanca és un vi ecològic i vegà únic, elaborat amb garnatxa blanca collida manualment a la vinya dels artistes, situada a uns 700 metres d’altura en un entorn pedregós que alberga escultures i altres instal·lacions artístiques. La seva fermentació parcial amb les pells, utilitzant només llevats indígenes, i la seva criança durant 6 mesos en ous de ciment i de granit li confereixen un caràcter distintiu i una complexitat aromàtica excepcional.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats