[:ca]El III Congrés Català de la Cuina convida productors i restauradors a posicionar el producte de Lleida[:es]El III Congreso Catalán de la Cocina invita a productores y restauradores a posicionar el producto de Lleida[:]

Comparteix:

Como Pomona

Como Pomona

181016cuina01

[:ca]Demanen analitzar la situació actual de la cuina i pensar estratègies per millorar-la i projectar-la

“Analitzar els punts forts de la cuina i gastronomia de Catalunya d’una manera global entre cuiners, productors, universitats, consumidors, administracions. Així com pensar estratègies per millorar i consolidar el posicionament internacional d’aquesta cuina, són els principals objectius del III Congrés català de la Cuina

segons ha explicat Màrius Rubiralta, director executiu del Congrés que celebra avui la seva primer jornada lleidatana a la Llotja. Jordi Graell, professor de l’Escola Tècnica Superior Agrària de la Universitat de Lleida, (ETSEA-UdL) i director de la Comissió de Lleida d’aquest III Congrés, ha volgut destacar “l’oportunitat del sector agroalimentari lleidatà per fer producte gastronòmic i apropar-se a cuiners i restauradors per explicar els seus productes. Joan Biscarri, vicerector d’activitats culturals de la UdL; Rafael Peris, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lleida; i Ferran Noguera, director dels serveis territorials a Lleida del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya; han celebrat que Lleida fos seu d’aquest congrés i han animat als congressistes a debatre i pensar pel bé de la cuina i el territori de Lleida.

El diàleg entre el veterà francès Jean-Louis Neichel i el jove lleidatà Joel Castanyé, tots dos cuiners amb estrella Michelin, ha estat la part més engrescadora i estimulant. La conversa moderada pel professor de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, Gregori Canalias, ha estat plena d’anècdotes i diferents vivències culinàries, però tots tres professionals han destacat que el més important de cara a no decebre i defensar la cuina, “és una immillorable relació preu qualitat. Que el que donem estigui en sintonia amb el que demanem”. Anton Bundó, president de Turalcat; Carles Pujol, de l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona; Dolors Etxalar, de l’Ajuntament de Tremp; Ramon Sarroca, de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i el cuiner i divulgador Josep M. Morell, moderats per Robert Soliva professor de la Universitat de Lleida (UdL) han protagonitzat una primera taula de comunicacions sobre la relació del producte amb la cuina i la gastronomia del territoti.

Jaume Lloveras de la UdL, els xefs Xixo Castanyo i Mercè Camins, del restaurant Malena i Casa Mercè, respectivament; els productors Jordi Capdevila de Carnsargaire i Venanci Guiu d’Olicatessen i, el subdirector general d’Indústries i Qualitat Agroalimentària de la Generalitat de Catalunya, en Joan Gòdia han estat els protagonistes de la segona taula de comunicacions que ha reclamat “una major relació directa del productor amb el cuiner per defensar la cuina i donar-li valor”.

L’organització del III Congrés Català de la Cuina a Lleida ha superat les 350 inscripcions en la seva primera jornada.

A la tarda, i després d’un dinar de networking, el programa continua amb una altra sessió sobre Turisme i Cuina/Gastronomia, moderada per Natalia Daries (UdL). Els participants seran en Jaume León, de Tu i Lleida; Montse Gimena de Como Pomona; Joan Carles Mercader, vicepresident de la Fecoll i Marina Hierro, Eva Martin i Natalia Daries de la UdL. A continuació, es debatrà sobre les relacions entre turisme i gastronomia amb Tomàs Cusiné, de l’Associació Ruta del Vi de Lleida; Ariadna Boixader d’Olea Soul; Patrick Torrent, director executiu de l’Agència Catalana de Turisme; Juli Alegre, director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i Katja Rautenberg del Hotel Castell de Ciutat. La taula rodona serà moderada pel Joan Baigol, director del Consorci del Turó de la Seu Vela. Finalment, i abans de la cloenda, hi haurà un diàleg amb el xef Carles Gaig, del restaurant Gaig.

La cloenda de la diada anirà a càrrec d’en Carmel Mòdol, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya; Josep Castellarnau, president de la Federació d’Hostaleria de Lleida; Delfí Robinat, president del Consell Social de la UdL i Narciso Pastor, director del Campus Agroalimentari, Forestal i Veterinari de la UdL i president de la Comissió de Lleida del III Congrés Català de la Cuina.

[:es]Piden analizar la situación actual de la cocina y pensar estrategias para mejorarla y proyectarla

“Analizar los puntos fuertes de la cocina y gastronomía de Cataluña de una manera global entre cocineros, productores, universidades, consumidores, administraciones. Así como pensar estrategias para mejorar y consolidar el posicionamiento internacional de esta cocina, son los principales objetivos del III Congreso Catalán de la Cocina

según explicó Màrius Rubiralta, director ejecutivo del Congreso que celebra hoy su primera jornada leridana en la Llotja. Jordi Graell, profesor de la Escuela Técnica Superior Agraria de la Universidad de Lleida, (ETSEA-UdL) y director de la Comisión de Lleida de este III Congreso, ha querido destacar “la oportunidad del sector agroalimentario leridano para hacer producto gastronómico y acercarse a cocineros y restauradores para explicar sus productos. Joan Biscarri, vicerrector de actividades culturales de la UdL; Rafael Peris, teniente de alcalde del Ayuntamiento de Lleida, y Ferran Noguera, director de los servicios territoriales en Lleida del Departamento de Agricultura, Ganadería, Pesca y Alimentación de la Generalitat de Cataluña; han celebrado que Lleida fuera sede de este congreso y han animado a los congresistas a debatir y pensar por el bien de la cocina y el territorio de Lleida.

El diálogo entre el veterano francés Jean-Louis Neichel y el joven leridano Joel Castanyé, ambos cocineros con estrella Michelin, ha sido la parte más estimulante. La conversación, moderada por el profesor de la Escuela de Hostelería y Turismo de Lleida, Gregori Canalias, ha estado llena de anécdotas y diferentes vivencias culinarias, pero los tres profesionales han destacado que lo más importante de cara a no decepcionar y defender la cocina, “es una inmejorable relación precio calidad, que lo que damos esté en sintonía con lo que pedimos”. Anton Bundó, presidente de Turalcat; Carles Pujol, de la Agencia de Desarrollo Local de Solsona y Cardona; Dolores Etxalar, del Ayuntamiento de Tremp; Ramon Sarroca, de la Federación de Cooperativas Agrarias de Cataluña y el cocinero y divulgador Josep M. Morell, moderados por Robert Soliva, profesor de la Universidad de Lleida (UdL) han protagonizado una primera mesa de comunicaciones sobre la relación del producto con la cocina y la gastronomía del territotio.

Jaume Lloveras de la UdL, los chefs Xixo Castanyo y Mercè Camins, del restaurante Malena y Casa Mercè, respectivamente; los productores Jordi Capdevila de Carnsargaire y Venanci Guiu de Olicatessen y, el subdirector general de Industrias y Calidad Agroalimentaria de la Generalitat de Cataluña, Joan Godia, han sido los protagonistas de la segunda mesa de comunicaciones que ha reclamado “una mayor relación directa del productor con el cocinero para defender la cocina y darle valor”.

La organización del III Congreso Catalán de la Cocina en Lleida ha superado las 350 inscripciones en su primera jornada

Por la tarde, y después de una comida de networking, el programa continúa con otra sesión sobre Turismo y Cocina/Gastronomía, moderada por Natalia Daries (UdL). Los participantes serán Jaume León, de Tu y Lleida; Montse Gimena de Como Pomona; Juan Carlos Mercader, vicepresidente de la Fecoll y Marina Hierro, Eva Martin y Natalia Daries de la UdL. A continuación, se debatirá sobre las relaciones entre turismo y gastronomía con Tomàs Cusiné, de la Asociación Ruta del Vi de Lleida; Ariadna Boixader de Olea Soul; Patrick Torrent, director ejecutivo de la Agencia Catalana de Turismo; Juli Alegre, director del Patronato de Turismo de la Diputación de Lleida y Katja Rautenberg del Hotel Castell de Ciutat. La mesa redonda será moderada por Joan Baigol, director del Consorci del Turó de la Seu Vela. Finalmente, y antes de la clausura, habrá un diálogo con el chef Carles Gaig, del restaurante Gaig.

La clausura de la jornada correrá a cargo de Carmel Mòdol, director general de Alimentación, Calidad e Industrias agroalimentarias del Departamento de Agricultura, Ganadería, Pesca y Alimentación de la Generalitat de Cataluña; Josep Castellarnau, presidente de la Federación de Hostelería de Lleida; Delfí Robinat, presidente del Consejo Social de la UdL y Narciso Pastor, director del Campus Agroalimentario, Forestal y Veterinario de la UdL y presidente de la Comisión de Lleida del III Congreso Catalán de la Cocina.

[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats