El bacallà, protagonista en un sopar de tast de vuit plats i 150 comensalsEl bacalao, protagonista en una cena de cata de ocho platos y 150 comensales

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Els Amics del Bacallà van celebrar ahir al vespre el seu 15è Aniversari al restaurant El Mirador dels Camps Elisis coincidint amb la Nit del Bacallà, amb una participació de 150 persones i entitats de caire gastronòmic com les societats Lo Tall, Racó del Riu, Cauet del Segrià, l’Escola d’Hoteleria i Turisme, la Federació d’Hostaleria i el regidor i president de Turisme de Lleida, Félix Larrosa. Els Amics del Bacallà van organitzar la vetllada amb la consultoria gastronòmica Como Pomona en el marc del programa gastronòmic “Bacallà, el peix de Lleida” que inclou taller de cuina, exposició fotogràfica de plats i cuiners de bacallà i unes jornades de cuina en què participen els restaurants Oasis, El Cau de Sant Llorenç, Celleret del Segre, Hotel NH Pirineos, NeoParc, El Mirador dels Camps Elisis i Àrea 463. El sopar va estar maridat amb els vins de Costers del Sió (DO Costers del Segre), col·laborador de les jornades.
Àngel Pedra, president dels amics del bacallà, va mostrar la seva satisfacció per “la resposta dels lleidatans i lleidatanes que s’han volgut sumar a la celebració d’aquest aniversari en què hem pogut fer un ampli viatge gastronòmic al voltant de la cuina d’aquest peix tan nostre”.
Croquetes, bunyols i esqueixada de bacallà van ser les degustacions de l’aperitiu, que es va regar amb Celistia Terra Negre. Amb el Viña Siós Rosat vam degustar una mini-xatonada de Sitges amb oli de romaní. Xavier Puy, xef del Mirador dels Camps Elisis, va seguir el seu concert culinari amb bacallà confitat amb trinxat de patata i cruixent de porro; i cocotxes i tripes de bacallà guisades amb favetes baby al pil-pil. Després dels lloms d’Islàndia, els comensals van conèixer, amb un breu audiovisual, el bacallà nòmada “Skrei” de Noruega, i van poder degustar el seu toc mineral “mariscat” amb un llom d’Skrei cuit amb sal acompanyat d’espinacs i crancs. Un plat que es va maridar amb Viña Siós Blanc.
Per postres, escuma de crema catalana amb coulis de préssec i brandi casat amb el Celistia Blanc, vi amb 88 punts Parker i recomanat durant aquestes jornades a tots els restaurants participants.Los Amics del Bacallà celebraron anoche su 15 º Aniversario en el restaurante El Mirador de los Campos Elíseos coincidiendo con la Noche del Bacalao, con una participación de 150 personas y entidades de carácter gastronómico como las sociedades Lo Tall, Racó del Riu, Cau del Segrià, la Escuela de Hostelería y Turismo, la Federación de Hostelería y el concejal y presidente de Turisme de Lleida, Félix Larrosa. Los Amigos del Bacalao organizaron la velada con la consultoría gastronómica Como Pomona en el marco del programa gastronómico “Bacalao, el pescado de Lleida” que incluye taller de cocina, exposición fotográfica de platos y cocineros de bacalao y unas jornadas de cocina en la que participan los restaurantes Oasis, El Cau de Sant Llorenç, Celleret del Segre, Hotel NH Pirineos, Neoparc, El Mirador de los Camps Elisis y Área 463. La cena estuvo maridado con los vinos de Costers del Sió (DO Costers del Segre), colaborador de las jornadas.
Ángel Pedra, presidente de los amigos del bacalao, mostró su satisfacción por “la respuesta de los leridanos y leridanas que se han querido sumar a la celebración de este aniversario en que hemos podido hacer un amplio viaje gastronómico alrededor de la cocina de este pescado tan nuestro “.
Croquetas, buñuelos y esqueixada de bacalao fueron las degustaciones del aperitivo, que se regó con Celistia Tierra Negro. Con el Viña Siós Rosado degustamos una mini-xatonada de Sitges con aceite de romero. Xavier Puy, chef del Mirador de los Campos Elíseos, siguió su concierto culinario con bacalao confitado con trinxat de patata y crujiente de puerro, y cocochas y tripas de bacalao guisadas con habitas baby al pil-pil. Después de los lomos de Islandia, los comensales conocieron, con un breve audiovisual, el bacalao nómada “skrei” de Noruega, y pudieron degustar su toque mineral “marisco” con un lomo de skrei cocido con sal acompañado de espinacas y cangrejos. Un plato que se casó con Viña Siós Blanco.
De postre, espuma de crema catalana con coulis de melocotón y brandy casado con el Celistia Blanco, vino con 88 puntos Parker y recomendado durante estas jornadas a todos los restaurantes participantes.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats