Dinou candidats per ser el Millor Sommelier de Catalunya

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

2B2A77A3-F712-4498-A8E1-E8A5F800CAE4

Dinou professionals procedents d’arreu de Catalunya, participaran en les proves que dilluns vinent -dia 27 de març- es portaran a terme a les instal·lacions de la Societat El Círcol de Reus per tal d’escollir el Millor Sommelier de Catalunya 2023. Una activitat organitzada per l’Associació de Sommeliers de Catalunya.
Unes proves que tindran dos apartats diferents: una al matí, amb un examen teòric, una prova de tast escrita de 2 vins, 1 d’ells en un idioma estranger i, finalment, una prova sorpresa. Un jurat tècnic, presidit per Carles Aymerich, Sommelier del Mas Marroch (Celler de Can Roca), supervisarà les diferents proves en aquesta primera fase.
Els tres concursants que hagin aconseguit una millor puntuació en aquest primer torn, passaran a la prova final que se celebrarà a la tarda. En aquest cas, els tres finalistes hauran de realitzar una prova sorpresa, una prova de servei, un tast i identificació de productes, la detecció de continguts erronis en una carta de vins, la presa d’una comanda i el suggeriment de maridatges i, finalment, una prova de decantació i estil. En aquest cas, al jurat s’hi afegiran diferents sommeliers de les comarques tarragonines.
La llista d’aquest 19 concursants està formada per: Joaquim Valls, Jordi Martínez, Susana Mortera, Christian Betoret, Alfonso Villarejo, Carla Camps, Paula Cuenda, Melchor Montero, Marc Niubó, Toni Trullols, Núria Vilanova, Toni

Albiol, Marta Farré, Ekaterina Kudryashova, Laia Vico Gómez, Cyril Vermeulen, Marta Cortizas, Anna Casabona i Albert Señor.
El veredicte que donarà a conèixer el Millor Sommelier de Catalunya 2023, es llegirà durant el sopar de celebració de La Nit del Sommelier que es farà el mateix dia 27 al Restaurant del Club Nàutic de Salou. Aquesta activitat s’iniciarà a les 18.30 h al mateix Club Nàutic de Salou on els assistents al sopar podran participar en un showroom en el que es podran tastar vins de les diferents DO’s catalanes amb presència en l’àmbit de les comarques de Tarragona: DOQ Priorat, DO Montsant, DO Terra Alta, DO Conca de Barberà, DO Catalunya, DO Tarragona, DO Penedès i DO Cava.
Posteriorment, quatre Estrelles Michelin (Arnau Bosch, de Can Bosch de Cambrils, Jeroni Castell, de Les Moles d’Ulldecona, Josep Moreno, del Restaurant Deliranto de Salou i Rafel Múria, del Restaurant Quatre Molins de Cornudella del Montsant) ens proposaran un viatge gastronòmic amb diferents platerets amb productes de cada zona. Seguidament, durant el sopar elaborat pels germans Cortés, es farà la proclamació del Millor Sommelier de Catalunya 2023, així com de diferents guardons atorgats per les votacions dels associats de l’ACS: al Millor Comunicador, al Millor Celler, a la Millor Iniciativa Solidària, a la Millor Sala, a la Millor Trajectòria i al Soci d’Honor.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats