Cuina creativa i honesta al restaurant El Dien de Vallfogona de BalaguerCocina creativa y honesta en el restaurante El Dien de Vallfogona de Balaguer

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

El restaurant El Dien el podem considerar com un exemple de cuina creativa pel que fa a tècnica i combinació amb una honestitat total amb els productes i la forma de presentar-los al client respectant els seus gustos i les seves propietats.
El xef Enric Millà i la responsable de sala Diana Mejia són dos joves restauradors que després de voltar per més d’una decena de cuines i menjadors de l’atlas gastronòmic català, han aterrat aquest estiu a Vallfogona de Balaguer (poble de l’Enric) i sembla que l’aventura va seriosament amb El Dien. Millà i Mejia fan pública defensa del moviment Slow Food, i en una simbiosi perfecta entre cuina i celler, fan gaudir del bon menjar i bon beure a preus més que raonables. Fins i tot en el cas del menú del dia, per 12,50 euros, aquesta parella ens fa gaudir d’uns plaers culinaris que res tenen a veure amb la necessitat de l’alimentació diària.
Anxoves de l’Escala amb tomàquet sec, oli d’olives verdes i Mòdena; terrina de foie amb tòfona, malvesia de Sitges i pernil d’ànec; i l’assortiment de formatges; són els entreteniments que ja indiquen el respecte d’El Dien pels productes autòctons de temporada en una exquisita carta que destaca per la professional elaboració del producte.
L’ou de corral ferrat amb patates confitades, tòfona i fetge d’ànec; sopa de castanyes amb botifarra del perol, ceps i rovell líquid; o el canaló d’ànec i carreretes amb pasta fresca de safrà i gambes; són només alguns del grapat de primers plats en els que l’impecable tècnica no falta el respecte a les matèries primeres més qualificades.
A l’Enric li agrada especificar la proximitat del peix i explica que tot ell prové de llotges catalanes: morro de bacallà, escòpora desespinada, turbot en dos coccions…
Entre les carns de la carta destaca la galta de vedella, el filet amb fetge d’ànec, el cabrit amb canyella o la tòrtora de caça.
A l’hora de les postres, sopa balsàmica de mentol, mel i matò amb reducció de cassís o esfera gelada de trifàsic són algunes de les especialitats.
En el moment d’escollir el vi, no n’esperem de molts conegut is i deixem-nos seduir per les propostes enològiques de la Diana que ha remenat les vinyes de tota Espanya per trobar caldos tant magnífics com senzills.El restaurante El Dien lo podemos considerar como un ejemplo de cocina creativa en cuanto a técnica y combinación con una honestidad total con los productos y la forma de presentarlos al cliente respetando sus gustos y sus propiedades.
El chef Enric Millà y la responsable de sala Diana Mejia son dos jóvenes restauradores que después de recorrer más de una decena de cocinas y comedores del atlas gastronómico catalán, han aterrizado este verano en Vallfogona de Balaguer (pueblo de Enric) y parece que la aventura va seriamente con El Dien. Millà y Mejia hacen pública defensa del movimiento Slow Food, y en una simbiosis perfecta entre cocina y bodega, hacen disfrutar de la buena comida y buena bebida a precios más que razonables. Incluso en el caso del menú del día, por 12,50 euros, esta pareja nos hace disfrutar de unos placeres culinarios que nada tienen que ver con la necesidad de la alimentación diaria.
Anchoas de l’Escala con tomate seco, aceite de olivas verdes y Módena; tarrina de foie con trufa, malvesia de Sitges y jamón de pato; y el surtido de quesos; son los entretenimientos que ya indican el respeto del Dien por los productos autóctonos de temporada en una exquisita carta que destaca por la profesional elaboración del producto.
El huevo de corral frito con patatas confitadas, trufa y hígado de pato; sopa de castañas con morcilla del perol, ceps y yema líquida; o el canalón de pato y carreretes con pasta fresca de azafrán y gambas; son sólo algunos del puñado de primeros platos en los que la impecable técnica no falta el respeto a las materias primeras más cualificadas.
A Enric le gusta especificar la proximidad del pescado y explica que todo él proviene de palcos catalanes: morro de bacalao, escorpora desespinada, rodaballo en dos cocciones…
Entre las carnes de la carta destaca la mejilla de ternera, el filete con hígado de pato, el cabrito con canela o la tórtora de caza.
A la hora de los postres, sopa balsámica de mentol, miel y requesón con reducción de cassís o esfera helada de trifásico son algunas de las especialidades.
En el momento de escoger el vino, no esperemos muchos conocido y dejémonos seducir por las propuestas enológicas de la Diana que ha removido las viñas de toda España para encontrar caldos tan magníficos como sencillos.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats