[:ca]Copa del Món de Gelateria amb l’accent lleidatà de Jordi Guillem[:es]Copa del Mundo de Heladería con el acento leridano de Jordi Guillem[:]

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

180118casanye

[:ca]La final de la Copa del Món de Gelateria tornarà a tenir aquest any participació lleidatana amb Jordi Guillem com a director de l’equip espanyol i Joel Castanyé al grup d’assessors.

El lleidatà Jordi Guillem, del restaurant Lo Mam de Segur de Calafell (Tarragona), torna a la Copa del Món de Gelateria aquest cap de setmana a Rimini (Itàlia) i ho fa com a director d’un equip espanyol que també integren els professionals de la cuina i pastisseria Adolfo Javier Romero (Helados Romero de Puertollano), Miguel Ángel Señoris (Gremi de Pastissers de València), José Manuel Candela (Pastisseria Crujiente de Redovan), Marc Balaguer (Acadèmia Escrivà de Barcelona); i Marc Piqué (Cal Sisquet del Roc de Sant Gaietà) com a assessor i integrant reserva.

El també lleidatà, Joel Castanyé, xef de La Boscana de Bellvís, forma part d’aquest equip com assessor, així com Mario Masiá (Masiá Heladeros), Veronica Bustamante (formadora i especialista en escultures de gel) i Antonio Sirvent (Gelateria Sirvent de Cambrils). L’equip espanyol, amb la participació de Jordi Guillem, va ocupar la segona posició en l’edició de la Copa del Món de Gelateria 2016.

Alumne de les escoles d’hoteleria de Lleida i Cambrils, i en permanent formació contínua Jordi Guillem, xef professional, ha enriquit la seva carrera a Europa i al món. La cuina francesa ha caracteritzat bona part de la seva educació culinària inicial i entre les experiències de treball més destacades està el restaurant del Museu Solomon R. Guggenheim. També ha treballat als Estat Units amb xefs amb estrelles als EUA que el van traslladar a Chicago per treballar al “Restaurant Grace” i “Restaurant Elizabeth”.

Actualment és el xef i propietari del restaurant Lo Mam de la Pensió Lleida a Segur de Calafell. Al 2014 i 2015, Jordi Guillem va ser un dels finalistes de la competició per al Millor Xef Català.

Les propostes que aniran a concurs es guarden amb el més rigorós secret “per sorprendre als diferents membres del Jurat on hi ha 12 països diferents”, puntualitza en Jordi. “Hi ha una exigència molt alta perquè l’equip espanyol ja va quedar subcampió l’any 2016, i ara per superar aquest resultat només podem guanyar”, diu Guillem que alhora reconeix que és un objectiu molt ambiciós perquè tots els equips arriben amb una alta preparació i molt nivell.

“Els gelats pugen com a tendència i, en aquest sentit, l’aposta de Jordi Roca pel Rocambolesc ha estat profètica. El mateix pastisser gironí ens assessora i avala el nostre projecte”, diu Guillem.

Els 12 equips internacionals (Argentina, Austràlia, Brasil, Colòmbia, França, Japó, el Marroc, Polònia, Espanya, Suïssa, els Estats Units i Ucraïna) competiran, del 20 al 23 de gener de 2018, pel títol mundial del Gelat a Sigep a Rimini, la fira B2B més gran i completa del món en gelats artesanals i confiteria. Sigep acollirà una vegada més l’espectacular competició per equips en què competiran les dotze nacions en set proves de gelats, pastissos, alta cuina i escultura. Cada equip estarà format per un elaborador de gelateres, un xef, un escultor de gel i un xef de pastisseria, i estarà liderat per un equip directiu que formarà part del jurat internacional.

L’Expo Internacional de Gelats, Pastisseria i Fleca Artesana de Rimini (Itàlia) acull el concurs biennal des de 2003

La Copa del Món de Gelateria ha estat, des de 2003, un esdeveniment biennal que involucra els professionals de les gelateries, pastisseria i xocolateries i escultures de gel d’arreu del món, oferint-los una oportunitat única de comparació i estimulació professional. Gràcies a la gran visibilitat mediàtica, aquest concurs dóna ressonància internacional a les noves tendències del sector del gelat artesanal.

La competició s’organitza i gestiona amb reconeguda serietat, professionalitat i equitat cap a les nacions competidores i pot presumir de la participació d’un Comitè d’Honor Mundial format pels màxims exponents de la Gelateria del Món.

La seu històrica i soci de la Copa des de l’origen és Sigep, l’Exposició Internacional de Gelats, Pastisseria i Fleca i Fleca Artesana de Rimini Fiera.
Aquesta és la fira més gran i completa del món en pastisseria artesanal, i des de 1979 els seus organitzadors es van comprometre amb la millora de l’excel·lència dels productes del sector “Made in Italy”.


Jordi Guillem dirigeix l’equip espanyol d’experts gelaters i pastissers a la Copa del Món de Gelateria[:es]La final de la Copa del Mundo de Heladería volverá a tener este año participación leridana con Jordi Guillem como director del equipo español y Joel Castanyé en el grupo de asesores.

El leridano Jordi Guillem, del restaurante Lo Mam de Segur de Calafell (Tarragona), vuelve a la Copa del Mundo de Heladería este fin de semana en Rimini (Italia) y lo hace como director de un equipo español que también integran los profesionales de la cocina y pastelería Adolfo Javier Romero (Helados Romero de Puertollano), Miguel Ángel Señoris (Gremio de Pasteleros de Valencia), José Manuel Candela (pastelería Crujiente de Redovan), Marc Balaguer (Academia Escrivá de Barcelona); y Marc Piqué (Cal Sisquet del Roc de Sant Gaietà) como asesor e integrante reserva.

El también leridano, Joel Castanyé, chef de La Boscana de Bellvís, forma parte de este equipo como asesor, así como Mario Masiá (Masiá Heladeros), Veronica Bustamante (formadora y especialista en esculturas de hielo) y Antonio Sirvent (Heladería Sirvent de Cambrils). El equipo español, con la participación de Jordi Guillem, ocupó la segunda posición en la edición de la Copa del Mundo de Heladería 2.016.

Alumno de las escuelas de hostelería de Lleida y Cambrils, y en permanente formación continua Jordi Guillem, chef profesional, ha enriquecido su carrera en Europa y en el mundo. La cocina francesa ha caracterizado buena parte de su educación culinaria inicial y entre las experiencias de trabajo más destacadas está el restaurante del Museo Solomon R. Guggenheim. También ha trabajado en los Estados Unidos con chefs con estrellas en EEUU que lo trasladaron a Chicago para trabajar en el “Restaurante Grace” y “Restaurante Elizabeth”.

Actualmente es el chef y propietario del restaurante Lo Mam de la Pensión Lleida en Segur de Calafell. En 2014 y 2015, Jordi Guillem fue uno de los finalistas de la competición para el Mejor Chef Catalán.

Las propuestas que irán a concurso se guardan con el más riguroso secreto “para sorprender a los diferentes miembros del Jurado donde hay 12 países diferentes”, puntualiza Jordi. “Hay una exigencia muy alta porque el equipo español ya quedó subcampeón el año 2016, y ahora para superar este resultado sólo podemos ganar”, dice Guillermo que a la vez reconoce que es un objetivo muy ambicioso ya que todos los equipos llegan con una alta preparación y mucho nivel.

“Los helados suben como tendencia y, en este sentido, la apuesta de Jordi Roca por Rocambolesc ha sido profética. El mismo pastelero gerundense nos asesora y avala nuestro proyecto “, dice Guillem.

Los 12 equipos internacionales (Argentina, Australia, Brasil, Colombia, Francia, Japón, Marruecos, Polonia, España, Suiza, Estados Unidos y Ucrania) competirán, del 20 al 23 de enero de 2018, por el título mundial del Helado en SIGEP en Rimini, la feria B2B más grande y completa del mundo en helados artesanales y confitería. SIGEP acogerá una vez más la espectacular competición por equipos en el que competirán las doce naciones en siete pruebas de helados, pasteles, alta cocina y escultura. Cada equipo estará formado por un elaborador de helados, un chef, un escultor de hielo y un chef de pastelería, y estará liderado por un equipo directivo que formará parte del jurado internacional.

La Expo Internacional de Helados, Pastelería y Panadería Artesana de Rimini (Italia) acoge el concurso bienal desde 2003

La Copa del Mundo de Heladería ha sido, desde 2003, un evento bienal que involucra a los profesionales de las heladerías, pastelería y chocolaterías y esculturas de hielo de todo el mundo, ofreciéndoles una oportunidad única de comparación y estimulación profesional. Gracias a la gran visibilidad mediática, este concurso da resonancia internacional a las nuevas tendencias del sector del helado artesanal.

La competición se organiza y gestiona con reconocida seriedad, profesionalidad y equidad hacia las naciones competidoras y puede presumir de la participación de un Comité de Honor Mundial formado por los máximos exponentes de la Heladería del Mundo.

La sede histórica y socia de la Copa desde el origen es SIGEP, la Exposición Internacional de Helados, Pastelería y Panadería y Panadería Artesana de Rimini Fiera.
Esta es la feria más grande y completa del mundo en pastelería artesanal, y desde 1979 sus organizadores se comprometieron con la mejora de la excelencia de los productos del sector “Made in Italy”.


Jordi Guillem dirige el equipo español de expertos heladeros y pasteleros en la Copa del Mundo de Heladería[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats