Cara Nord presenta una nova i limitada anyada 2021 del Trepat

Comparteix:

Picture of Redacció

Redacció

Cara Nord Trepat

Cara Nord presenta una nova anyada de Trepat, un vi monovarietal elaborat amb la varietat homònima, que constitueix la referència de producció més limitada del celler. La marca de la DO Conca de Barberà explica que amb aquest vi “reivindica la llarga tradició vinícola de la Conca de Barberà i del seu gran esforç per recuperar aquesta varietat que avui és emblema de la comarca. Trepat 2021 destaca per ser un vi negre amb personalitat gràcies a la singularitat de l’entorn de les seves vinyes”.

El Trepat 2021 s’ha elaborat en dipòsit d’acer inoxidable per a mantenir la frescor i el caràcter fructuós de la varietat. Es tracta d’un vi amb un intens aroma a fruites vermelles, com la cirera, i negra, com la mora. L’entrada en boca és fresca, de nou amb una marcada presència de fruita, notes herbàcies i de perfil atlàntic, amb gran persistència.


Cara Nord és un celler reconegut per la seva viticultura de muntanya, en un paisatge abrupte i ondulat, amb màximes de 800 metres, envoltat de boscos de roures i alzines, als voltants del Parc Natural de les Muntanyes de Prades i del Parc Natural del Bosc de Poblet. A més a més, els sòls de la vinya són pobres, argilosos-calcaris de pissarra i còdols, i formen part de la vella zona minera qualificada d’Interès Geològic.
A causa del seu entorn i la situació geogràfica de les vinyes, en un clima continental-mediterrani, es cultiven de manera ecològica i en secà, amb coberta vegetal i una intervenció mínima que prioritza la biodiversitat. Aquest tipus de clima destaca per les seves nits fredes, que retarden l’acumulació de sucres, conserva l’acidesa i garanteix la concentració de sabors.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats