Barahona: L’Estudi de Tòquio és un espai per dinar amb amics

Comparteix:

Como Pomona

Como Pomona

150909nJosep Barahona va viure l’art de la cuina que la seva mare, Maria Viñes, ànima del restaurant El Pati de Lleida (plaça Noguerola), imprimia als fogons. Ara fa 25 anys, ell va decidir traslladar la seva vida professional i personal al Japó. Després d’endegar diferents restaurants, en l’actualitat gestiona els Bikini Tapas, altres en col·laboració amb un gran grup japonès, i el seu projecte més personal: L’Estudi, un espai “amb d’única taula per a dinar entre amics”.

Al Josep Barahora li costa definir L’Estudi de Tòquio i es resisteix a denominar-ho restaurant. “Amb l’Estudi, la idea és fer una taula com si fos a casa, ja tenim diversos restaurants i el que volíem fer era alguna cosa diferent a un restaurant, com si fos una taula per a un grup d’amics.”
Respecte a l’oferta gastronòmica, Barahora creu que el client té molt clar el que ve a degustar: “El menú el preparem per imprimir però, ja està pensat,i no hi ha una carta”. Així explica el cuiner lleidatà que els arrossos i altres elaboracions es facin al moment. “Avui farem sis entrants com la coca de recapte, la coca de pernil, el pinxo de llagostins i cranc, un tipus de guacamole, un daikon fresc (rave japonès) i truita. Tot amb presentacions maques” explica en començar a detallar el menú que ha preparat per al petit grup que omplirà la sala la tarda que vam realitzar l’entrevista.
“Aquí, la cuina és cent per cent catalana o espanyola, no faig fusió, als altres restaurants sí que fusionem la cuina catalana i espanyola amb la japonesa o l’asiàtica. Però a L’Estudi, els comensals vénen a tastar la cuina espanyola i catalana que oferim. Entre els nostres clients es troben molts cuiners, personalitats de la cultura o polítics com el president del Govern japonès, Shinzo Abe, que ve sovint. Diguem que volen menjar la cuina catalana i espanyola autèntica”, puntualitza Barahona.
L’oferta gastronòmica de la nit es completarà amb: “Salmorejo, vieires i cebetes amb salsa romesco, calamars amb salsa verda –amb all o sense–, arròs negre amb allioli, tontoro (la papada del porc ibèric) i macedònia amb gelat. Cuidem molt de les presentacions perquè

siguin atractives però, la cuina és amb sabors molts tradicionals i autèntics”, insisteix en Josep a l’hora d’explicar el seu projecte més personal.
Per enriquir l’experiència gastronòmica de L’Estudi, en Josep marida cada plat amb un vi diferent fins a arribar a degustar-ne set de diferents per àpat.
Preguntat sobre els plats catalans que més es coneixen al Japó, el cuiner lleidatà destaca “la salsa romesco que la tinc a tot arreu perquè agrada a tothom, el pa amb tomàquet i la fideuada que també tenen molta acceptació”.
TRADICIÓ FAMILIAR

De família restauradora, la mare de Josep, Maria Viñes era l’ànima del reconegut restaurant El Pati de la plaça Noguerola de Lleida. La germana de Josep, Antonieta Barahona també és metgessa i nutricionista. A la seva clínica ha instal·lat una aula de cuina per educar en els hàbits saludables d’alimentació amb lemes com: “Cuina des de la medicina per a mantenir a ratlla les malalties”, o “Alimentar-se per una bona nutrició és part essencial de la salut”.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats