Acontraluz “cuina de veritat sense disfressa”Acontraluz “cocina de verdad sin disfraz”

Comparteix:

Como Pomona

Como Pomona

Acontraluz (Milanasat, 19. Barcelona) sintetitza la cuina per a tothom amb la personalitat pròpia d’un espai tan eclèctic com alguns dels seus plats, que evidèncien la debilitat del xef de la casa per la cuina de fussió.
Carla Tarruella Esteve (propietària i directora), Raquel Lopez Sevilla (responsable de sala) i Jordi Barba Costa (xef) són els principals dinamitzadors d’aquest espai amb dos ambients on la llum és la protagonista.
Al menjador, trobem una sala àmplia i clara, mentre que l’exhuberant patí ofereix una atmosfera més íntima i fresca.
L’equip d’Acontraluz té molt clar que un restaurant de 120 places ha de comptar amb una oferta variada per a tothom. “La nostra clientela no té un perfil únic”, explica Raquel, “les trobades de negocis o el menú executiu de migdia coincideixen amb àpats familiars, trobades de celebració i amb comensals de totes les edats”.
Així, Barba insisteix en que es tracta de “fer cuina de veritat, amb producte fresc per no haver de disfressar-lo”. A la carta d’estiu, els tatins salats de mozzarela, botifarra o escalivada, els espàrrecs a la planxa amb tòfona, les amanides, els arrossos i les pastes d’aquest xef són exemples de cuina honesta sense renunciar al seu toc personal.
Fins i tot amb els plats coneguts, com és el cas del “salmorejo” de la Rafi, “ens agrada reinterpretar-lo a la nostra manera suavitzant-lo treient-li l’all o l’excés d’oli”, apunta la Carla.
Al segons plat trobem els peixos de mercat, sempre frescos, i les carns de tot tipus (magret, entrecot, filet de vedella, timbal de botifarra de Girona, amb patata i bolets, els quals donen consistència a qualsevol menú. Menció especial tenen les patates saltades amb sobrassada, ous estrellats i formatge maó, un entrant que ve podria ser un segon plat.
Els nens poden gaudir d’una hamburguesa de veritat amb l’Steak Tartar (es pot demanar salsa Ketchup sense complexes).
Els postres, a base de pastissets, gelats, fruita i formatges tanquen la carta d’estiu.
Jordi Barba és un jove cuiner de Barcelona que conjuga en el seu bon fer amb una bona formació (Escola d’Hosteleria de Girona) i l’experiència en cuines com Racó de Can Fabes, Roig Rubí de Barcelona o Jean Luc de Figueres. Des del 1997 allibera tota la seva creativitat i personalitat culinària a Acontraluz.
La seva afició per l’experimentació i recerca de noves simfonies gustatives a través de la fussió s’evidencia en plats com el cruixent de foie amb almívar de sashimi i bledes vermelles (on el foie conviu amb l’asiàtica salsa sashimi, l’arròs cruixent i els festucs), o el Tataki de tonyina (al qual incorpora “ajoblanco”).Acontraluz (Milanasat, 19. Barcelona) sintetiza la cocina para todo el mundo con la personalidad propia de un espacio tan ecléctico como algunos de sus platos, que evidencian la debilidad del chef de la casa por la cocina de fusión.
Carla Tarruella Esteve (propietaria y directora), Raquel Lopez Sevilla (responsable de sala) y Jordi Barba Costa (chef) son los principales dinamizadores de este espacio con dos ambientes donde la luz es la protagonista.
En el comedor, encontramos una sala amplia y clara, mientras que el exhuberante patio ofrece una atmósfera más íntima y fresca.
El equipo de Acontraluz tiene muy claro que un restaurante de 120 plazas tiene que contar con una oferta variada para todo el mundo. “Nuestra clientela no tiene un perfil único”, explica Raquel, “los encuentros de negocios o el menú ejecutivo de mediodía coinciden con comidas familiares, encuentros de celebración y con comensales de todas las edades”.
Así, Barba insiste en que se trata de “hacer cocina de verdad, con producto fresco para no tener que disfrazarlo”. En la carta de verano, los tatins salados de mozzarela, morcilla o escalibada, los espárragos a la plancha con trufa, las ensaladas, los arroces y las pastas de este chef son ejemplos de cocina honesta sin renunciar a su toque personal.
Incluso con los platos conocidos, como es el caso del “salmorejo” de la Rafi, “nos gusta reinterpretarlo a nuestra manera suavizándolo sacándole el ajo o el exceso de aceite”, apunta Carla.
En los segundos platos encontramos los pescados de mercado, siempre frescos, y las carnes de todo tipos (magret, entrecot, filete de ternera, tambor de morcilla de Girona, con patata y setas, los cuales dan consistencia a cualquier menú. Mención especial tienen las patatas salteadas con sobrasada, huevos estrellados y queso maón, un entrante que viene podría ser un segundo plato.
Los niños pueden disfrutar de una hamburguesa de verdad con la Steak Tartar (se puede pedir salsa Ketchup sin complejos).
Los postres, en base de pastelitos, helados, fruta y quesos cierran la carta de verano.
Jordi Barba es un joven cocinero de Barcelona que conjuga en su buen hacer con una buena formación (Escuela de Hostelería de Girona) y la experiencia en cocinas como Racó de Can Fabes, Roig Rubí de Barcelona o Jean Luc de Figueres. Desde el 1997 libera toda su creatividad y personalidad culinaria a Acontraluz.
Su afición por la experimentación y búsqueda de nuevas sinfonías gustativas a través de la fusión se evidencia en platos como el crujiente de foie con almíbar de sashimi y acelgas rojas (donde el foie convive con la asiática salsa sashimi, el arroz crujiente y los pistachos), o el Tataki de atún (al cual incorpora ajoblanco).

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats