Amb prop de 400 comensals de Xàtiva, Toluges, Madrid i Barcelona

Els alumnes de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida (Eschotur Lleida), tutelats pel professorat corresponent, han estat els encarregats un any més d’elaborar i servir el menú del Caragol Tour 2019 que aquest any ha visitat les localitats de Xàtiva, Toluges (França), Madrid i Barcelona amb prop de 400 comensals.

Paté de caragol confitat amb oli; Enfilat de caragols i confit de porc; Focaccia de ceba, caragol i formatge; Bunyols de caragols i allioli de codony; i Brick de caragols i samfaina; han estat els aperitius d’aquesta edició.

La Llauna de caragols a la gormanda; i la Cassola de caragols picants; van ser els plats cent per cent caragolers. Mentre que Trinxat de col i patata, amb papada i ragout de caragol; i Melós de xai amb prunes, alls tendres, espàrrecs i caragols, van ser els plats principals d’aquesta proposta 2019.

A l’hora de les postres, Pera de Lleida amb mousse de xocolata i avellana. I amb el cafè, Ametlles garapinyades, Orelletes i Financiers. Tot un festival gastronòmic amb accent lleidatà que va fer gaudir de la taula i la festa a periodistes, autoritats, patrocinadors i entitats convocades a les diferents etapes.

L’Eschotur Lleida dona suport a l’Aplec del Caragol de Lleida des de la primera edició del Caragol Tour el 2004. Llavors, i durant uns anys, la festa lleidatana es va instal·lar durant una setmana a Madrid oferint un menú amb entrants i postres fixes, elaborades pels alumnes de l’escola lleidatana, mentre que els plats principals els feien diferents cuiners lleidatans que canviaven cada dia. A partir del tercer any, des del 2006, l’Escola ha estat la responsable del menú sencer.