[:ca]Gustum promociona el producte local entre els futurs hostalers [:es]Gustum promociona el producto local entre los futuros hostaleros [:]

Comparteix:

Como Pomona

Como Pomona

GustumJoelCastanyé

[:ca]2es Jornades Gastronòmiques de l’Associació Leader de Ponent

Amb la principal intenció de donar a conèixer el producte local als futurs cuiners i restauradors, l’Associació Leader de Ponent, en el marc del projecte Gustum, ha organitzat les Segones Jornades Gastronòmiques a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida (Eschotur Lleida). 

Amb aquest esperit de promoció i divulgació de les menges locals, i en el marc d’aquestes 2es Jornades Gastronòmiques Gustum, l’escola lleidatana Eschotur Lleida va acollir un dinar amb diferents productes de les comarques del Segrià, l’Urgell, el Pla d’Urgell i les Garrigues, el dijous, dia 14 de febrer.

Pa de fetge; Amanida de contrast amb codony, formatge del Pla, compota de fruita de Lleida rostida i magrana; Crema de nyàmeres amb el seu cruixent, poma àcida i el seu gel; i Ou ecològic, papada a baixa temperatura i escuma de patata; van ser els entrants i primers plats del menú dissenyat, elaborat i servit pels alumnes de l’Eschotur Lleida, sota la direcció dels professionals i professors Mercè Tomàs i Francesc Molins.

Com a plat principal, es va servir una Caldereta de corder amb carxofes, bolets i tubercles a l’estil tradicional, que va complementar i contrastar amb les elaboracions inicials més creatives o d’autor.

A les postres, la innovació i la cuina de les àvies, es van tornar a donar la mà amb una Croqueta de Santa Teresa amb terra de fruita seca, crema de mel i cítrics; i Peres de Lleida, xocolata, gelat de romaní i ametlles garapinyades.

Els vins de la trobada van ser: Escorça de Matallonga de Fulleda (DO Costers del Segre, subzona Garrigues) i Ventallola negre de Boldú Viticultors (DO Costers del Segre – Subzona Vall del Corb).

Crema de Nyàmeres amb el seu cruixent

 

Gustum, projecte de promoció  d’àmbit català

Gustum és un projecte de cooperació interterritorial coordinat des de les Terres de Lleida, pel Grup d’Acció Local, Associació Leader de Ponent i impulsat conjuntament pels altres deu grups equivalents d’arreu de Catalunya.

Tal com expliquen els seus responsables, “Gustum té com a objectiu fomentar el desenvolupament rural a través de la promoció i comercialització del producte agroalimentari local, artesà i de qualitat i de la sinergia amb altres sectors del territori com el turisme, la gastronomia i el petit comerç”.

Dins aquest programa, a Ponent s’ha desenvolupat: La Ruta de la Cervesa Artesana de Lleida, la marca de territori Vall del Corb; La Cúpula Gustum; i la campanya “Aquí, vins catalans” que pretén incrementar la presència de vins catalans amb DO als restaurants de Catalunya i incentivar-ne el consum.[:es]2as Jornadas Gastronómicas de la Asociación Leader de Ponent

Con la principal intención de dar a conocer el producto local a los futuros cocineros y restauradores, la Asociación Leader de Ponent, en el marco del proyecto Gustum, ha organizado las Segundas Jornadas Gastronómicas en la Escuela de Hostelería y Turismo de Lleida (Eschotur Lleida).

Con este espíritu de promoción y divulgación de los manjares locales, y en el marco de estas 2as Jornadas Gastronómicas Gustum, la escuela leridana Eschotur Lleida acogió una comida con diferentes productos de las comarcas del Segrià, Urgell, el Pla d’Urgell y les Garrigues, el jueves, día 14 de febrero.

Pan de hígado; Ensalada de contraste con membrillo, queso del Pla, compota de fruta de Lleida asada y granada; Crema de tupinambos con su crujiente, manzana ácida y su hielo; y Huevo ecológico, papada a baja temperatura y espuma de patata; fueron los entrantes y primeros platos del menú diseñado, elaborado y servido por los alumnos de la Eschotur Lleida, bajo la dirección de los profesionales y profesores Mercè Tomás y Francesc Molins.

Como plato principal, se sirvió una Caldereta de cordero con alcachofas, setas y tubérculos al estilo tradicional, que complementó y contrastó con las elaboraciones iniciales más creativas o de autor.

En los postres, la innovación y la cocina de las abuelas, se volvieron a dar la mano con una Croqueta de Santa Teresa con tierra de frutos secos, crema de miel y cítricos; y Peras de Lleida, chocolate, helado de romero y almendras garrapiñadas.

Los vinos del encuentro fueron: Corteza de Matallonga de Fulleda (DO Costers del Segre, subzona Garrigues) y Ventallola negro de Boldú Viticultores (DO Costers del Segre – Subzona Vall del Corb).

 

 Crema de Tupinambo con su crujiente

 

Gustum, proyecto de promoción  de ámbito catalán

Gustum es un proyecto de cooperación interterritorial coordinado desde las Tierras de Lleida, por el Grupo de Acción Local, Asociación Leader de Ponent e impulsado conjuntamente por los otros diez grupos equivalentes de toda Cataluña.

Tal y como explican sus responsables, “Gustum tiene como objetivo fomentar el desarrollo rural a través de la promoción y comercialización del producto agroalimentario local, artesano y de calidad y de la sinergia con otros sectores del territorio como el turismo, la gastronomía y el pequeño comercio”.

Dentro de este programa, en Ponent se ha desarrollado: La Ruta de la Cerveza Artesana de Lleida, la marca de territorio Valle del Corb; La Cúpula Gustum; y la campaña “Aquí, vinos catalanes” que pretende incrementar la presencia de vinos catalanes con DO en los restaurantes de Cataluña e incentivar su consumo.[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats