El celler compta amb 50 hectàrees pròpies de vinya ecològica

L’enòleg, cellerer i referent català, Josep Maria Pujol-Busquets fa dos anys va vendre la marca de caves Privat. Una operació que li ha permès invertir tres milions d’euros i adquirir 30 noves hectàrees de vinya i ampliar la seva infraestructura per augmentar l’estoc i allargar les criances dels seus caves. Ara, l’enòleg i propietari d’Alta Alella Mirgin (DO Alella) anuncia que el celler compta amb 50 hectàrees pròpies de vinya ecològica i que des de la tardor de 2019, tots els seus caves de la família Alta Alella Mirgin (AA Mirgin) tenen com a mínim una criança Gran Reserva o Cava de Paratge Qualificat.

El celler Alta Alella Mirgin (DO Alella), fundat el 1991 per la família Pujol-Busquets Guillén, ratifica així l’aposta per la qualitat d’aquests caves de caràcter “cosmopolita i avantguardista, que d’ara endavant sortiran al mercat amb un mínim d’entre 30 i 42 mesos en ampolla”, explica Pujol-Busquets.

Fins ara el cava AA Mirgin, en ampolla estàndard, ha estat Reserva i passarà a ser Gran Reserva amb l’anyada 2015. La resta de caves de la família –AA Mirgin Exeo, AA Mirgin Opus, AA Mirgin Laietà Rosé i AA Mirgin Laietà- llueixen des dels seus inicis l’etiqueta de Gran Reserva. A més, els dos primers procedeixen del paratge qualificat Vallcirera, una parcel·la única situada al Parc Natural de Serralada de Marina, i compten amb la distinció de Cava de Paratge Qualificat, la màxima categoria dins de la DO Cava. Tots els caves del celler són ecològics -els seus Caves de Paratge Qualificat van ser els primers del sector en sortir al mercat amb certificació ecològica-, d’anyada i brut nature, sense addició de cap mena de licor d’expedició per a no maquillar el producte. Alta Alella Mirgin aposta per la producció de caves que s’allunyin de l’estandardització, que siguin transparents i reflecteixin les característiques del terrer i l’anyada.

A la seva finca Can Genís, el duet format per Josep Maria Pujol-Busquets i la seva filla Mireia, relleu generacional, preserven el patrimoni vitícola de la regió, recuperant vinyes amb més de 60 anys i plantant varietats tradicionals com la Pansa Blanca i la Mataró. Tota la vinya d’Alta Alella Mirgin és ecològica des del seu origen. Pròximament tenen previst intensificar la seva aposta per la DO Alella i adquirir més hectàrees de vinya a la regió, que s’afegiran a les 50 amb les que ja compten. El celler destina gran part del seu esforç a l’I+D+i i actualment està treballant en la selecció de varietats tradicionals de plantes naturalment resistents a les malalties i adaptades plenament a l’entorn.