El celler Lagravera, en la seva inquietud i aposta per fer vins de la terra amb la màxima tipicitat, que responguin a les característiques particulars del lloc on s’ubiquen les vinyes, així com la predilecció per les varietats autòctones (principalment la Garnatxa) que són aquelles que millor poden parlar de la història d’un indret, ha descobert i conduirà a partir d’aquesta campanya, una vinya amb més de 120 anys d’edat situada al municipi de Castelló de Farfanya, comarca de La Noguera. Sens dubte la vinya registrada més antiga de Lleida i una de les més antigues de l’Estat.
“Una plantació espectacular presidida per la serra del Montsec, vigilada pel Monestir de les Avellanes i sovint ventilada des de Ponent, vents frescs que mantenen de manera natural els raïms sans al llarg d’aquesta centúria llarga que hi han crescut”, expliquen responsables del celler.
Plantada a l’antiga, amb diverses varietats on s’hi combinen les de taula i les de vinificació, algunes encara desconegudes. No en va, ens trobem pel cap baix amb no menys de 12 varietats diferents de vinya en una parcel·la irrepetible, la del Vinyet.
I no és segur encara el nombre de varietats diferents que hi ha, perquè mitjançant la col·laboració de l’INCAVI, per la via de l’estudi de microsatèl·lits, una analítica genètica determinarà la quantitat exacta i les anomenarà.La bodega Lagravera, en su inquietud y apuesta por hacer vinos de la tierra con la máxima tipicidad, que respondan a las características particulares del lugar donde se ubican los viñedos, así como la predilección por las variedades autóctonas (principalmente la Garnacha) que son aquellas que mejor pueden hablar de la historia de un lugar, ha descubierto y conducirá a partir de esta campaña, una viña con más de 120 años de edad situada en el municipio de Castelló de Farfanya, comarca de La Noguera. Sin duda la viña registrada más antigua de Lleida y una de las más antiguas del Estado.
“Una plantación espectacular presidida por la sierra del Montsec, vigilada por el Monasterio de les Avellanes y a menudo ventilada desde Poniente, vientos frescos que mantienen de manera natural las uvas sanas a lo largo de esta centuria larga que han crecido”, explican responsables del bodega.
Plantada a la antigua, con diversas variedades donde se combinan las de mesa y las de vinificación, algunas todavía desconocidas. No en vano, nos encontramos por lo menos con no menos de 12 variedades diferentes de vid en una parcela irrepetible, la del Vinyet.
Y no es seguro aún el número de variedades diferentes que hay, para que mediante la colaboración del INCAVI, por la vía del estudio de microsatélites, una analítica genética determinará la cantidad exacta y las llamará.
El Taste of Lleida del Raimat Arts Festival promociona trenta productors locals
Protagonistes del còctel que elaborarà Bo de Shalom de la Fundació Ilersis El còctel Taste of Lleidadel Raimat Arts Festival tornarà a ser l’aparador d’una trentena