Vetllada gurmet, a les caves Byrrh de Thuir

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

150618nProp d’una quinzena de xefs dels Toques Blanches du Roussillon i vinyaters locals van protagonitzar aquest diumenge, dia 14 de juny, una vetllada gastronòmica a les bodegues Byrrh de Thuir. Unes 600 persones van poder assaborir més de 8.000 degustacions.Un bon grapat de periodistes francesos, catalans i belgues –convidats per l’Oficina de Turisme d’Aspres-Thuir i l’Agència de Desenvolupament Turístic dels Pirineus Orientals– vam gaudir d’un sopar còctel amb formatges (Bergerie de Caixas), embotits i productes de xarcuteria (Diaz i Nouvilas de Thuir), cinc entrants, quatre plats principals i quatre postres, tots ells amb el Byrrh com a part dels ingredients i maridats per 13 cellers de la comarca, el vermut Byrrh i diferents còctels elaborats amb aquest ingredient.
Julien Blaya, del restaurant La Senyera de Vilafranca de Conflent, va oferir un intens xupa-xup d’ànec maridat per Domaine Vaquer. Christian Seguí, de Segui Traiteur de Ponteilla, va elaborar un deliciós Marbre de pintada amb cítrics maridat amb el Domaine Lauriga. Hervé Montoyo, de Le Chat Qui Rit de Reunes, va triomfar, segons diferents gurmets consultats, amb el Foie gras amb bescuit financier de verdures i un gran maridatge amb el Château de Sau. Thone Lovan, de Le Dragon de Perpignan, va elaborar un saborós Llagostí cruixent casat amb vi del Domaine de l’Architecte. La Presa de porc Tirabuxo, també servit en xupa-xup per Laurent Lemal, de Coopérative Hotel Riberach de Bélesta, va ser el cinquè entrant de la nit, maridat pel Domaine des Trois Colombes.
Els plats principals de peix van ser Rap amb patata i all confitat d’Alain Delprat, de Le Yucca de Perpignan, amb el vi del Domaine Trilles; i el Calamar farcit de François Prat, del restaurant Le Mas Concas de l’Escala, que va maridar el seu plat amb vi La Perdrix.
Les carns, van estar elaborades per Pierre Girones, de l’Hostalet de Vives, que va cuinar Filet de porc ibèric amb verdures de temporada; i David Vincent, Le Patio Catalán de Thuir, que elaborà Galtes de vedella amb xantillí de pastanaga i nous caramel·litzades. Els vins d’aquest plat van ser dels cellers Constance et du Terrassous i Ferrer Ribiere, respectivament.
A l’hora de les postres, Franck Seguret, de Le Clos des Lys de Perpignan, va elaborar un Streusel a la canella amb mousse i gelée de fruites, i es va maridar pel celler Rossignol. El mestre francès Oliver Bajard va elaborar una Réligieuse de llimona que va casar amb el celler Demoiselles. Jimmy Nicaud, de Le Don Quichotte de Canet, va oferir, amb els vins del Domaine Treloar, una elaboració de Formatge Vacherin gelat; i Wesley Durand, Le Cedrat de Le Boulou, va sorprendre amb un Dolç d’absenta amb crema de xocolate maridat per l’únic escumós de la nit del â Planeres.

.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats