Trobades de la indústria amb l’alta cuina a BCN VanguardiaEncuentros de la industria con la alta cocina en BCN Vanguardia

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Amb “l’efecte Adrià”, fa ja uns anys que l’alta gastronomia està inmersa en el món científic a la recerca de noves textures i procesos químics i culinaris que aportin novetat i satisfacció als gourmets més inquiets. Un cop els menjadors aproven aquestes innovacions, són les indústries alimentàries les que adopten l’invent pel gran consum. En altres ocasions, són els cuiners els que, seduïts pels procesos industrials i els seus resultats, emulen aquests procesos a les seves cuines-laboratori. En el marc d’Alimentaria, BCN Vanguardia 2008 reuneix avui, dimarts 11 de març, industria i cuina en una jornada d’Investigació + Desenvolupament + cuina (I+D+c).
Un total d’onze cuiners, com Andoni Luis Aduriz (Mugaritz), Ramon Freixa (Racó d’en Freixa), Martín Berasategui (Martín Berasategui) o Joan Roca (Celler de can Roca) es donaran cita amb altres empreses com Olis Bargalló, Unilever Food, Knorr o Conserves La Catedral de Navarra per explicar “Quan la indústria es troba amb els cuiners”, subtítol d’aquesta trobada.
Ahir dilluns van ser els segons cuiners de les primers cuines els que es van obrir el congrés amb ponències molt creatives.
Demà dimecres, BCN Vanguardia tornarà a combinar marques comercials i cuiners al voltant de productes com l’ou, el conill, l’arròs, la poularda, les conserves, el bou, la tòfona, el parmesà…
El II Concurs Cuiner de l’Any serà el protagonista de la jornada del dijous, mentre que el divendres, Escoles d’Hosteleria de tota Espanya competiran amb l’arròs tradicional com a protagonista de les seves coccions.
Un programa gastronòmic que es deixa influir per la indústria, com no podia ser d’una altra manera en el marc d’Alimentaria.Con “el efecto Adrià”, hace ya unos años que la alta gastronomía está inmersa en el mundo científico en busca de nuevas texturas y procesos químicos y culinarios que aporten novedad y satisfacción a los gourmets más inquietos. Una vez los comedores aprueban estas innovaciones, son las industrias alimentarias las que adoptan el invento para el gran consumo. En otras ocasiones, son los cocineros los que, seducidos por los procesos industriales y sus resultados, emulan estos procesos a las suyas cocines-laboratorio. En el marco de Alimentaría, BCN Vanguardia 2008 reúne hoy, martes 11 de marzo, industria y cocina en una jornada de Investigación + Desarrollo + cocina (I+D+c).
Un total de once cocineros, como Andoni Luis Aduriz (Mugaritz), Ramon Freixa (Racó d’en Freixa), Martín Berasategui (Martín Berasategui) o Joan Roca (Celler de can Roca) se darán cita con otras empresas como Olis Bargalló, Unilever Food, Knorr o Conservas La Catedral de Navarra para explicar “Cuando la industria se encuentra con los cocineros”, subtítulo de este encuentro.
Ayer lunes fueron los segundos cocineros de las primeras cocinas los que se abrieron el congreso con ponencias muy creativas.
Mañana miércoles, BCN Vanguardia volverá a combinar marcas comerciales y cocineros alrededor de productos como el huevo, el conejo, el arroz, la poularda, las conservas, el buey, la trufa, el parmesano…
El II Concurso Cocinero del Año será el protagonista de la jornada del jueves, mientras que el viernes, Escuelas de Hostelería de toda España competirán con el arroz tradicional como protagonista de sus cocciones.
Un programa gastronómico que se deja influir por la industria, como no podía ser de otro modo en el marco de Alimentaría.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats