Tres lleidatans, finalistes del concurs de Pa de PagèsTres leridanos, finalistas del concurso de Pan de Payés

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Dels cinc semifinalistes del primer Concurs Pa de Pagès Català, tres són forners de les Terres de Lleida: Pa i pastisseria Serra (Lleida), Indústries Alimentàries de Balaguer (INALBA), i Pau Borrás (Algerri). La IGP Pa de Pagès Català, constituïda per forners de tota Catalunya, ha organitzat aquest concurs. La semifinal del concurs es va realitzar la passada setmana a la ciutat de Sabadell, a l’escola de flequers “Andreu Llargues”; mentre que la final se celebrarà el dia 21 de maig a Barcelona.
En aquestes semifinals han participat un total de 36 forners de tota Catalunya, entre els quals hi havia 5 representants de les terres de Lleida. El jurat va estar constituït pel president de la IGP Pa de Pagès Català, Antoni Figueras; el president de la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Flequers, Manel Llaràs; el professor de l’escola de forners “Andreu Llargues”, Manel Cortés; i el professor de l’escola de forners de Barcelona, Toni Vila; que van haver de valorar diferents paràmetres del Pa de Pagès Català com són: presentació, sabor, textura, respecte en el procés d’elaboració tradicional, i cocció del pa.
El jurat va fer constar l’alt nivell dels pans que participaven en el concurs, la dificultat i valoració dels mateixos.
De los cinco semifinalistas del primer Concurso Pan de Payés Catalán, tres son panaderos de las Tierras de Lleida: Pa i Pastisseria Serra (Lleida), Industrias Alimentarias de Balaguer (Inalba ), y Pau Borrás (Algerri). La IGP Pa de Pagès Català, constituida por panaderos de toda Cataluña, ha organizado este concurso. La semifinal del concurso se realizó la pasada semana en la ciudad de Sabadell, en la escuela de panaderos “Andreu Largues”; mientras que la final se celebrará el día 21 de mayo en Barcelona.
En estas semifinales han participado un total de 36 panaderos de toda Cataluña, entre los que había 5 representantes de las tierras de Lleida. El jurado estuvo constituido por el presidente de la IGP Pa de Pagès Català, Antoni Figueras; el presidente de la Federación Catalana de Asociaciones de Gremios de Panaderos, Manel Llaràs; el profesor de la escuela de panaderos “Andreu Largues “, Manuel Cortés; y el profesor de la escuela de panaderos de Barcelona, Toni Vila; que tuvieron que valorar diferentes parámetros del Pan de Payés Catalán como son: presentación, sabor, textura, respeto en el proceso de elaboración tradicional, y cocción del pan.
El jurado hizo constar el alto nivel de los panes que participaban en el concurso, la dificultad y valoración de los mismos.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats