Tomàs Cusiné obre una verema “excel·lent” amb 14 varietatsTomàs Cusiné abre una vendimia “excelente” con 14 variedades

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

El celler Tomàs Cusiné va iniciar el divendres 19 de setembre la verema de la collita 2008, que es preveu excel·lent per la climatologia favorable -que ha dotat d’equilibri la maduració dels raïms-, caracteritzada per les abundants pluges del maig i per un estiu suau i llarg, amb nits fredes i dies asolellats, atorgant una bona acidesa respecte al grau i amb previsió d’aconseguir una maduresa fenòlica en el moment òptim de collita, segons va informar el celler lleidatà en un comunicat de premsa.
Les 26 hectàrees de la finca ubicada a El Vilosell oferiran aquesta anyada raïms de 6 varietats blanques i 8 de negres, algunes amb caràcter experimental.
La varietat sauvignon blanc serà la primera en ser collida. Aquesta, juntament amb la resta de varietats blanques, donaran el caràcter a l’Auzells 2008. Es continuarà amb el chardonnay, el müller thurgau, el muscat… i se seguirà la setmana vinent, segons controls de maduresa, amb els merlots. A continuació, es colliran el macabeu, l’ull de llebre, el syrah, el riesling, l’albariño, el parellada, el cabernet franc, el cabernet sauvignon, i s’acabarà amb la garnatxa i la samsó, les dues varietats de raïm negre de cicle més llarg, les quals contribuiran a l’elaboració dels vins Geol i Vilosell.
Tot el raïm elaborat per Tomàs Cusiné es verema manualment i passa per la taula de selecció, després de refrigerar-lo en cambra per tal de provocar -ja en el dipòsit d’acer- una maceració prefermentativa prèvia a la fermentació alcohòlica.
Aquest és el primer any que les últimes parcel·les plantades a la finca entren en producció, la qual cosa permetrà treure conclusions que contribuiran en la línia de recerca en vins blancs endegada pel celler.La bodega Tomàs Cusiné inició el viernes 19 de septiembre la vendimia de la cosecha 2008, que se prevé excelente por la climatología favorable -que ha dotado de equilibrio la maduración de las uvas-, caracterizada por las abundantes lluvias de mayo y por un verano suave y largo, con noches frías y días soleados, otorgando una buena acidez respecto al grado y con previsión de conseguir una madurez fenólica en el momento óptimo de cosecha, según informó la bodega leridana en un comunicado de prensa.
Las 26 hectáreas de la finca ubicada en El Vilosell ofrecerán esta añada uvas de 6 variedades blancas y 8 de negras, algunas con carácter experimental.
La variedad sauvignon blanco será la primera al ser cosechada. Esta, junto con el resto de variedades blancas, darán el carácter al Auzells 2008. Se continuará con el chardonnay, el müller thurgau, el muscat… y se seguirá la próxima semana, según controles de madurez, con los merlots. A continuación, se cosecharán el macabeu, el ull de llebre, el syrah, el riesling, el albariño, el parellada, el cabernet franco, el cabernet sauvignon, y se acabará con la garnacha y la samsó, las dos variedades de uva negra de ciclo más largo, las cuales contribuirán a la elaboración de los vinos Geol y Vilosell.
Toda la uva elaborada por Tomàs Cusiné se vendimia manualmente y pasa por la mesa de selección, después de refrigerarlo en cámara para provocar -ya en el depósito de acero- una maceración prefermentativa previa a la fermentación alcohólica.
Este es el primer año que las últimas parcelas plantadas a la finca entran en producción, lo cual permitirá sacar conclusiones que contribuirán en la línea de búsqueda en vinos blancos emprendida por la bodega.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats