Slow Food Espanya lliura el distintiu Km 0Slow Food España entrega el distintivo Km 0

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Slow Food Espanya va lliurar les plaques Km0 corresponents a cadascun deels seixanta-un cuiners el passat 19 de desembre en el marc de la fira Algusto que se celebrava al Bilbao Exhibition Center (BEC) de la capital biscaïna.
Són 34 cuiners de restaurants de Catalunya, 13 de Biscaia, 7 d’Astúries, 6 del País Valencià, 4 d’Andalusia, 4 d’Aragó i 3 del Valle del Tiétar-Gredos.
En aquest projecte són els restauradors els que promouen la seva candidatura a través del Convivium de Slow Food més proper, un cop apliquen els criteris que s’exigeixen per a la seva incorporació: han de comprar directament a tres productors, com a mínim, que en trobin en un radi de 100 quilòmetres del restaurant, i la carta ha d’incloure almenys 5 plats considerats Km 0. Un plat d’aquestes característiques ha de comptar amb un 40% d’ingredients adquirits als productors propers i l’altre 60% han de ser productes ecològics o que estiguin inclosos a l’Arca del Gust de Slow Food.
Amb aquest projecte s’ha impulsat de manera decisiva el teixit econòmic agroalimentari local i s’ha potenciat els productors compromesos amb la biodiversitat i la defensa de la cuina de temporada, alhora que els restaurants inclosos en el Km 0 són un aparador idoni per als productes de proximitat que, en molts casos, tenien el risc de desaparèixer. Una mitjana de 400 productors cada any surten beneficiats d’aquest compromís de compra directa i a preu just.Slow Food España entregó las placas Km0 correspondientes a cada uno deel sesenta y un cocineros el pasado 19 de diciembre en el marco de la feria Algusto que se celebraba en el Bilbao Exhibition Center (BEC) de la capital vizcaína.
Son 34 cocineros de restaurantes de Cataluña, 13 de Vizcaya, 7 de Asturias, 6 del País Valenciano, 4 de Andalucía, 4 de Aragón y 3 del Valle del Tiétar-Gredos.
En este proyecto son los restauradores los que promueven su candidatura a través del Convivium de Slow Food más cercano, una vez aplican los criterios que se exigen para su incorporación: deben comprar directamente a tres productores, como mínimo, que encuentren en un radio de 100 kilómetros del restaurante, y la carta debe incluir al menos 5 platos considerados Km 0. Un plato de estas características debe contar con un 40% de ingredientes adquiridos a los productores cercanos y el otro 60% serán productos ecológicos o que estén incluidos en el Arca del Gusto de Slow Food.
Con este proyecto se ha impulsado de manera decisiva el tejido económico agroalimentario local y se ha potenciado los productores comprometidos con la biodiversidad y la defensa de la cocina de temporada, al tiempo que los restaurantes incluidos en el Km 0 son un escaparate idóneo para los productos de proximidad que, en muchos casos, tenían el riesgo de desaparecer. Una media de 400 productores cada año salen beneficiados de este compromiso de compra directa ya precio justo.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats