Silvio Montanya d’Espot, Xicoia d’Or a la TrajectòriaSilvio Montanya de Espot, Chicoria de Oro a la Trayectoria

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

El 7è Sopar de Cloenda i l’entrega de la Xicoia d’Or va comptar amb 165 persones, el passat diumenge, dia 30 de maig, a l’Hotel Pessets.
En el primer plat va ser protagonista la xicoia, en una amanida amb murgues, pernil d’aglà i vinagreta. Un plat de bacallà amb moixarnons amb la seva crema va donar pas al plat estrella del sopar: poltre pallares a la royale, en homenatge al restaurant guardonat per la seva Promoció de la Cuina Catalana (El Celler de Can Roca de Girona). Les postres de xocolata, maracuià i maduixa van acompanyar als petits fours surtits.
En l’apartat de Gastrònom de l’any, el Padre Apel·les va rebre el guardó per ser un gran amant de la taula, com ens va demostrar durant tota la vetllada. Tampoc no es va voler perdre l’esdeveniment la persona premiada amb la Xicoia d’Or Pallaresa il·lustre, Marta Ferrusola, d’arrels molt pallareses. Per la seva banda, l’actor Jordi Diaz, que des de fa més de 8 anys visita asiduament la comarca, va ser distigit amb la Xicoia com a ambaixador del Pallars.
Però el moment culminant de la nit fou l’entrega de la Xicoia d’Or a la Trajectòria de Silvio Montanya de l’Hotel Saurat d’Espot, establiment que compta amb 125 anys dedicats a la restauració.La 7ª Cena de Conclusión y la entrega de la Chicoria de Oro contó con 165 personas, el pasado domingo, día 30 de mayo, en el Hotel Pessets.
En el primer plato fue protagonista la chicoria, en una ensalada con “murgas”, jamón de bellota y vinagreta. Un plato de bacalao con “moixernons” con su crema dio al plato estrella de la cena: potro pallares a la royale, en homenaje al restaurante galardonado por su Promoción de la Cocina Catalana (El Celler de Can Roca de Girona). Los postres de chocolate, maracuyá y fresa acompañaron a los pequeños fours surtidos.
En el apartado de Gastrónomo del año, el Padre Apel·les recibió el galardón por ser un gran amante de la mesa, como nos demostró durante toda la velada. Tampoco se quiso perder el acontecimiento la persona premiada con la Chicoria de Oro Pallaresa ilustre, Marta Ferrusola, de raíces muy pallaresas. Por su parte, el actor Jordi Diaz, que desde hace más de 8 años visita asiduament la comarca, fue distingido con la Chicoria como embajador del Pallars.
Pero el momento culminante de la noche fue la entrega de la Chicoria de Oro a la Trayectoria de Silvio Montanya del Hotel Saurat de Espot, establecimiento que cuenta con 125 años dedicados a la restauración.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats