Quim Monzó defensa la cuina tradicionalQuim Monzó defensa la cocina tradicional

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

La VI edició del sopar de la Xicoia d’Or va servir per a reivindicar la cuina tradicional pallaresa sense renunciar al toc innovador i a l’ús i qualitat, dels productes de la terra. Durant el sopar, celebrat el diumenge 10 de maig a Sort, es van entregar les Xicoies d’Or, guardons que concedeix l’Associació Gastronòmica La Xicoia i al qual van assitir més de 150 comensals.
Entre els guardonats destacà l’escriptor Quim Monzó per la seva defensa de la cuina tradicional. Monzó va explicar que no està en contra de la innovació però sí d’aquella cuina en la què la tradició ja no existeix i va animar els cuiners del Pallars a mantenir-se fidels al foc i a la cassola.
Quim Monzó va dir “a mi m’agrada menjar, però estic fins als nassos que m’estafin. A mi m’agrada pagar, però em queixo de pagar i que em donin una fantasmada que no va enlloc”. Monzó va insistir “deixem-nos de tanta tonteria i tanta estupidesa i mantenim-nos fidels als fogons i a la cassola”. Monzó s’ha endut el premi com a millor gastrònom de l’any.
El periodista Carlos Pérez de Rozas també va ser guardonat com a millor ambaixador del Pallars i de la seva cuina. Pérez de Rozas va desgranar les qualitats dels productes del Pallars com els formatges, els embotits o fins i tot el pa que es fa en algunes fleques tradicional. Un dels productes del Pallars, el formatge de La Peça d’Altron va estar premiat com a millor producte de l’any.
D’altra banda, el pastisser Oriol Balaguer es va endur la Xicoia que el distingeix com a millor cuiner de l’any i va agrair el guardó rebut i, de manera especial, el fet que li entreguéssin els seus companys de professió.La VI edición de la cena de la Xicoia de Oro sirvió para reivindicar la cocina tradicional pallaresa sin renunciar al toque innovador y al uso y calidad, de los productos de la tierra. Durante la cena, celebrada el domingo 10 de mayo en Sort, se entregaron las Xicoies de Oro, galardones que concede la Asociación Gastronómica La Xicoia y a la que asistieron más de 150 comensales.
Entre los galardonados destacó el escritor Quim Monzó por su defensa de la cocina tradicional. Monzó explicó que no está en contra de la innovación pero sí de aquella cocina en la que la tradición ya no existe y animó los cocineros del Pallars a mantenerse fieles al fuego y a la cazuela.
Quim Monzó dijo “a mí me gusta comer, pero estoy hasta el gorro que me estafen. A mí me gusta pagar, pero me quejo de pagar y que me den una fantasmada que no va a ninguna parte”. Monzó insistió “dejémonos de tanta tonteria y tanta estupidez y mantengámonos fieles a los fogones y a la cazuela”. Monzó se ha llevado el premio como mejor gastrónomo del año.
El periodista Carlos Pérez de Rozas también fue galardonado como mejor embajador del Pallars y de su cocina. Pérez de Rozas desgranó las calidades de los productos del Pallars como los quesos, los embutidos o incluso el pan que se hace en algunas panaderías tradicionales. Uno de los productos del Pallars, el queso de La Peça d’Altron estuvo premiado como mejor producto del año.
Por otro lado, el pastelero Oriol Balaguer se llevó la Xicoia que lo distingue como mejor cocinero del año y agradeció el galardón recibido y, de manera especial, el hecho que se lo entregasen sus compañeros de profesión.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats