Preu rècord a la Vente des Vins des Hospices de Beaume

Comparteix:

Picture of Redacció

Redacció

211119-Hospices de Beaune_comopomona_rafagimena

La Pièce des Présidents es vend per 800.000 euros

A la sala plena de gom a gom de la Halle de Beaune, amb 700 persones presents, la 161a edició de la subhasta de vins Hospices de Beaune va assolir un total de 12,6 milions d’euros incloses les taxes – 11,7 milions d’euros de preu de martell – molt més enllà de la seva estimació de 2,2 euros – 7,8 milions. Els 362 lots han trobat compradors, cadascun per sobre de la seva estimació alta. Amb la suma de la Peça dels Presidents, que es va vendre per un import rècord de 800.000 €, els fons totals recaptats en benefici dels Hospices Civils de Beaune i les associacions associades van ascendir a 13,5 milions d’euros.

A la venda, destaca la Peça dels Presidents, una peça benèfica es va vendre en benefici de la Federació Nacional de Dones Solidàries, que lluita diàriament contra la violència contra les dones, i l’Institut Curie, dins del seu programa d’investigació en medicina del càncer de mama. Aquesta excepcional cuvée Corton Renardes Grand Cru 2021 -peça única- va assolir els 800.000 €, establint un nou rècord per a una peça benèfica dels Hospices de Beaune, i eclipsant l’anterior rècord establert el 2020. Va ser adquirida a la sala per Mattia Tabacco de Oeno Group, una casa vinícola de Londres guanyadora de diversos premis especialitzada en vins excel·lents.

Les dues associacions van estar representades per Jeanne Balibar, actriu i directora, i Pio Marmaï, actor, padrí de la venda d’enguany, tots dos van pujar al podi per generar encara més il·lusió per aquest lot tan esperat. La subhasta es va obrir al so de “Respect” d’Aretha Franklin, i en una memorable batalla de licitacions de 15 minuts, el públic va animar amb ànims per augmentar l’aposta. Aquesta única peça benèfica de 228 litres serà vinificada i envellida íntegrament en una bóta especialment dissenyada per a això, anomenada “Vision” i feta amb roure de Borgonya per la respectada Tonnellerie François Frères, situada a Saint Romain. Tots els fons recaptats durant la venda anual contribueixen a la modernització dels equipaments i edificis hospitalaris dels Hospices Civils de Beaune. Els ingressos de la venda d’enguany i futures vendes permetran enllestir la reconstrucció de l’hospital de Beaune, per un import de 70 milions d’euros. Els fons també es destinaran als projectes del museu Hôtel Dieu, endarrerit per la crisi sanitària. Tres subhastadors es van succeir al llarg de les sis hores de venda. En total, s’han presentat a la subhasta 50 anyades diferents de l’anyada 2021 en primeur amb 349 peces i cinc díptics, entre els quals 293 peces i dos díptics de vins negres; 56 peces i 3 làmines de vins blancs, així com 6 peces de marc de Bourgogne i una de fina de Bourgogne.

La venda d’enguany, amb 362 lots, ha arribat a un preu mitjà per lot de 34.980 €. L’any 2020 es van vendre 638 lots per un import mitjà de 21.690 €, la qual cosa suposa un augment de més del 60% en el preu per lot d’enguany. L’augment mitjà del preu per anyada va ser del 85%, respecte a l’any passat, amb els vins blancs un 115% i els negres un 56%.


Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats