Prat d’Hores blanc i negre 2019, els primers vins de criança de Celler de Sanui

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

210719PratdHores_CellerdeSanui_ComoPomona_RafaGimena_Missatges

Francisco Melendres i Pere Escudé, propietari i enòleg del Celler de Sanui de Lleida (DO Costers del Segre), presenten aquesta campanya els seus primers vins de criança: els vins Prat d’Hores blanc i negre 2019. Dos vins de cupatge procedents de la finca Les Torres que busquen completar la gamma que aquest celler va iniciar el 2019 amb els joves Petit de Sanui (blanc i negre), i el Clos de Sanui Garnatxa.

El Prat d’Hores Blanc 2019, està elaborat amb les varietats Macabeu (60%), Riesling (30%) i Muscat de Frontignan (10%). La fermentació per separat de cada una de les varietats, s’inicia en dipòsit d’acer inoxidable i finalitza en botes de roure francès i americà de 300 litres. On el vi va romandre fins al mes de desembre en contacte amb les seves mares fines i continus treballs de ‘batonage’. A partir del gener, el vi segueix en bota durant altres onze mesos, aproximadament, abans de la criança en ampolla. El resultat és un vi d’atractiu groc daurat. Amb una intensitat aromàtica rica en fruita d’os madura i pera. De la fusta també ens arriben altres aromes a caramel, torrats o pastisseria. El pas per boca és gras i ample, amb persistència de gust.

D’altra banda, el Prat d’Hores negre 2019 és un cupatge de les varietats Garnatxa Negra (55%), Merlot (25%) i Ull de Llebre (20%), vinificades per separat entre 18 i 22 dies amb les seves pells, i després d’una maceració pedicular prèvia de 48 hores en fred. Una vegada feta la fermentació malolàctica, cada vi varietal es cria per separat en bóta de roure francès i americà, de 230 o 300 litres, respectivament, durant cinc mesos. Finalitzat aquest període es procedeix al cupatge i el vi resultant tornarà a les bótes durant prop d’un any; fins al moment del seu embotellat. Aquesta anyada surt al mercat amb sis mesos d’ampolla, però, el seu estat anuncia un bon comportament de guarda en ampolla.

De color robí, al nas, predominant els fruits vermells com gerds i cirera picota. En boca destaca la intensitat de sabor de les fruites vermelles mencionades, així com l’acidesa i la fusta de presència equilibrada. Tanins madurs que fa un pas per boca sedós i llarg.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats