Plats d’oli i bacallà a la Mostra de les GarriguesPlatos de aceite y bacalao en la Muestra de Les Garrigues

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

La XIII Mostra Gastronòmica de les Garrigues, que s’està duent a terme des del darrer cap de setmana d’octubre i que finalitzarà el dia 9 de desembre, té com a principals ingredients protagonistes l’oli i el bacallà.
L’oli és obligat segons el lema d’aquesta celebració gastronòmica “amb el primer raig d’oli de l’any”; però el bacallà ha estat un convidat sorpresa, ja que sense cap preparació prèvia o acord tots els restaurants membres han inclòs un plat d’aquest peix als seus menús.
Així l’Hostal Benet de les Borges Blanques, després d’uns creatius aperitius i entrants i abans d’un tendre garrí cuinat a baixa temperatura, ens ofereix bacallà lleugerament confitat amb truita amb suc.
Al restaurant el Carro Blanc, també a les Borges, després dels entrants, un bacallà amb favetes, morro i orella donarà pas al cabrit farcit i al timbal d’arròs i festucs.
Masia les Garrigues ofereix el bacalllà confitat amb oli de timó i melmelada de tomata en un menú que es completa amb entrants i un centre de vedella amb bolets.
Abans de deixar la capital de les Garrigues, Masia Salat aposta pel bacallà com a plat principal i l’acompanya amb espinacs i crema de formatge curat.
La Garbinada, des de Granyena de les Garrigues, ofereix aperitius, caragols i un arròs de bacallà també com a plat principal.
El romesco amb bacallà, anxoves i tonyina és un dels entrants del Restaurant Centre del Vilosell, que també ofereix com a plat principal un mar i muntanya amb costella, llonganissa, conill, pollastre, caragols, gambes, sèpia, musclos i cloïsses.
El Refugi de Vinaixa tanca la llista d’establiments participants a la mostra gastronòmica amb una olla de bacallà, entre els entrants i el filet de porc com a plat principal. Tots aquests menús inclouen aigua, vi i cafè i tenen uns preus que van dels 25 als 43 euros.
La jornada gastronòmica a les Garrigues sempre es pot completar amb visites turístiques al Parc Temàtic de l’Oli (Masia Salat) o al Centre d’Interpretació de les Garrigues (al Consell Comarcal).La XIII Muestra Gastronómica de Les Garrigues, que se está llevando a cabo desde el último fin de semana de octubre y que finalizará el día 9 de diciembre, tiene como principales ingredientes protagonistas el aceite y el bacalao.
El aceite es obligado según el lema de esta celebración gastronómica “con el primer chorro de aceite del año”; pero el bacalao ha sido uno invitado sorpresa, puesto que sin ninguna preparación previa o acuerdo todos los restaurantes miembros han incluido un plato de este pescado a sus menús.
Así el Hostal Benet de les Borges Blanques, después de unos creativos aperitivos y entrantes y antes de un tierno lechón cocinado a baja temperatura, nos ofrece bacalao ligeramente confitado con tortilla con zumo.
En el restaurante el Carro Blanc, también en Les Borges, después de los entrantes, un bacalao con habitas, morro y oreja dará paso al cabrito relleno y al tambor de arroz y pistachos.
Masía Les Garrigues ofrece el bacalao confitado con aceite de tomillo y mermelada de tomate en un menú que se completa con entrantes y un centro de ternera con setas.
Antes de dejar la capital de Les Garrigues, Masía Salat apuesta por el bacalao como plato principal y lo acompaña con espinacas y crema de queso curado.
La Garbinada, desde Granyena de les Garrigues, ofrece aperitivos, caracoles y un arroz de bacalao también como plato principal.
El romesco con bacalao, anchoas y atún es uno de los entrantes del Restaurante Centre del Vilosell, que también ofrece como plato principal un mar y montaña con costilla, longaniza, conejo, pollo, caracoles, gambas, sepia, mejillones y almejas.
El Refugi de Vinaixa cierra la lista de establecimientos participantes a la muestra gastronómica con una olla de bacalao, entre los entrantes y el filete de cerdo como plato principal. Todos estos menús incluyen agua, vino y café y tienen unos precios que van de los 25 a los 43 euros.
La jornada gastronómica en Les Garrigues siempre se puede completar con visitas turísticas en el Parque Temático del Aceite (Masía Salat) o al Centro de Interpretación de Les Garrigues (al Consejo Comarcal).

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats