La Cuina de les Picades a El Dien de Vallfogona de BalaguerLa Cocina de los Picadillos en El Dien de Vallfogona de Balaguer

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

El Restaurant El Dien de Vallfogona de Balaguer inicia, demà dimecres dia 21, unes Jornades Gastronòmiques al voltant de les “picades” amb la proposta d’un menú de tast on tots els plats portaran la seva picada.
El Dien celebrarà aquestes jornades fins aquest dissabte, dia 24 de novembre, en horari de migdia i, en el cas de les nits del dimecres i dijous, amb reserva prèvia.
El jove xef, Enric Millà, assegura que “les picades són fruit de la imaginació i la creativitat i formen part de la cuina catalana des dels seus començaments.”
Millà, tot i oferir una interpretació molt personal en els seus plats, és un cuiner que gaudeix amb la cuina tradicional i assenyala que “en èpoques passades, quan hi havia més restriccions gastronòmiques, les picades eren el recurs més savi per transformar un plat de cada dia en un plat de diumenge. I fins i tot aconseguien fer-lo digne de Festa Major”.
Com a cuiner, aquest jove de la Noguera afegeix que les picades “són un element essencial que dóna personalitat al plat i l’omple d’aroma. Alhora que ens diferencia d’altres cuines.”
El menú de tast que ens proposa El Dien s’obre amb una crema tèbia de pèsols amb llagostí, cansalada cruixent i emulsió de ceps amb picada de comí. Com a segon entrant, podem degustar coca de tomàquet amb bacallà confitat i amanida de vieires i festucs amb picada de xató.
Pel que fa al peix, Millà aposta pel suquet de llobarro salvatge amb navalles, gamba i picada de romesco. A l’hora de la carn, trobarem un civet de cua de bou amb foie i picada de xocolata.
Les postres no es lliuren de les picades i El Dien ens reserva pel final un tiramisú nova versió 6.7 amb picada de capuccino i couland de xocolata 72% amb gelat de menta i picada de regalèssia amb taronja. La proposta inclou el vi (Doble Excelent 2000 o Barbara Forest Blanc) i té un preu de 45 euros, IVA inclòs. El Restaurante El Dien de Vallfogona de Balaguer inicia, mañana miércoles día 21, unas Jornadas Gastronómicas alrededor de los “picadillos” con la propuesta de un menú de cata donde todos los platos traerán su picadillo.
El Dien celebrará estas jornadas hasta este sábado, día 24 de noviembre, en horario de mediodía y, en el caso de las noches del miércoles y jueves, con reserva previa.
El joven chef, Enric Millà, asegura que “los picadillos son fruto de la imaginación y la creatividad y forman parte de la cocina catalana desde sus comienzos.”
Millà, a pesar de ofrecer una interpretación muy personal en sus platos, es un cocinero que disfruta con la cocina tradicional y señala que “en épocas pasadas, cuando había más restricciones gastronómicas, los picadillos eran el recurso más sabio para transformar un plato de cada día en un plato de domingo. E incluso conseguían hacerlo digno de Fiesta Mayor”.
Como cocinero, este joven de la Noguera añade que los picadillos “son un elemento esencial que da personalidad al plato y lo llena de aroma. A la vez que nos diferencia otras cocinas.”
El menú de cata que nos propone El Dien se abre con una crema tibia de guisantes con langostino, tocino crujiente y emulsión de cepos con picadillo de comino. Como segundo entrante, podemos degustar coca de tomate con bacalao confitado y ensalada de vieires y pistachos con picadillo de “xató”.
En cuanto al pescado, Millà apuesta por el “suquet” de lubina salvaje con navajas, gamba y picadillo de romesco. A la hora de la carne, encontraremos un civet de cola de buey con foie y picadillo de chocolate.
Los postres no se libran de los picadillos y El Dien nos reserva para el final un tiramisú nueva versión 6.7 con picadillo de capuccino y couland de chocolate 72% con helado de menta y picadillo de regaliz con naranja. La propuesta incluye el vino (Doble Excelent 2000 o Barbara Monte Blanc) y tiene un precio de 45 euros, IVA incluido.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats