Menjar blanc“Menjar blanc”

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Són unes postres d’origen medieval que apareixen per primer cop en el “Llibre de Sent Soví”; el recetari medieval més important d’Espanya. Tot i que es fan en diversos indrets dels països catalans, el menjar blanc són unes postres típiques de Reus (Baix Camp). S’elaboren amb ametlles, aliment amb un alt contingut calòric, cosa que fa que s’acostumin a prendre en èpoques fredes.
Per preparar el menjar blanc, primer s’han de moldre ametlles i barrejar-les amb ratlladura de llimona. Després, es barreja amb un litre d’aigua calenta, es remou amb la batidora i es cola amb un drap de fil fí per aconseguir la llet. Aquesta operació s’ha de repetir un parell de cops més per extraure tot el sabor de l’ametlla. A banda, s’ha de bullir mig litre d’aigua amb canyella, afegir el sucre i quan torna a bullir, es barreja amb la llet d’ametlles. S’afegeix la fècula, la farina i la sal. Es deixa bullir sense remenar fins que s’espessi.
Aquestes postres s’han de servir en recipients individuals i cal conservar-les al frigorífic.Son unos postres de origen medieval que aparecen por primera vez en el “Libro de Sent Soví”; el recetari medieval más importante de España. A pesar de que se hacen en varios lugares de los países catalanes, el “menjar blanc” (comida blanca) son unos postres típicos de Reus (Baix Camp). Se elaboran con almendras, alimento con un alto contenido calórico, cosa que hace que se acostumbren a tomar en épocas frías.
Para preparar la comida blanca, primero se tienen que moler almendras y mezclarlas con ralladura de limón. Después, se mezcla con un litro de agua caliente, se remueve con la batidora y se cuela con un trapo de hilo fino para conseguir la leche. Esta operación se tiene que repetir un par de veces más para extraer todo el sabor de la almendra. Aparte, se tiene que hervir medio litro de agua con canela, añadir el azúcar y cuando vuelve a hervir, se mezcla con la leche de almendras. Se añade la fécula, la harina y la sal. Se deja hervir sin remover hasta que se espese.
Estos postres se tienen que servir en recipientes individuales y hay que conservarlos en el frigorífico.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats