Matança del “tocino” i del corder a Esterri d’ÀneuMatanza del “tocino” y del cordero en Esterri d’Àneu

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

L’Associació Gastronòmica de la Xicoia celebrarà, el proper dijous 15 de febrer, la IV Matança del “tocino” i del corder a la localitat d’Esterri d’Àneu, en el marc del programa d’actes del Rally Gastronòmic del Pallars Sobirà.
La festa popular s’iniciarà a les 9.00 hores del matí amb un taller d’elaboració d’embotits tradicionals pallaresos i es clourà amb un dinar popular per tastar el productes de la matança.
Les jornades gastronòmiques pallareses que contemplen tastos de caves, vins i diferents menges, entre altres activitats, es van iniciar el dissabte 3 de febrer amb la I Festa Popular del Ruc a Sort. Activitat, en què mig miler de persones van degustar 150 quilos de carn de ruc “no protegit”.
En paral·lel, els establiments dels restauradors de la Xicoia ofereixen tot un ventall de menús fins els dia 16 de febrer.
Aquest periple gastronòmic seguirà el dimarts, 20 de febrer, amb el IV Concurs de Girella, Farcit de Carnaval i III de Confitat de “tocino” al Parc del Riuet de Sort; i finalitzarà el diumenge 4 de març, amb el Sopar de cloenda i lliurament de les Xicoies d’Or 2007.
La Asociación Gastronómica de la Xicoia celebrará, el próximo jueves 15 de febrero, la IV Matanza del “tocino” y del cordero en la localidad de Esterri d’Àneu, en el marco del programa de actos del Rally Gastronómico del Pallars Sobirà. La fiesta popular se iniciará a las 9.00 horas de la mañana con un taller de elaboración de embutidos tradicionales pallareses y se cerrará con una comida popular para probar los productos de la matanza. Las jornadas gastronómicas pallaresas que contemplan catas de cavas, vinos y diferentes comidas, entre otras actividades, se iniciaron el sábado 3 de febrero con la I Fiesta Popular del Burro en Sort. Actividad, en que medio millar de personas degustaron 150 kilos de carne de burro “no protegido”. En paralelo, los establecimientos de los restauradores de la Xicoia ofrecen todo un abanico de menús hasta el día 16 de febrero. Este periplo gastronómico seguirá el martes, 20 de febrero, con el IV Concursos de Girella, Relleno de Carnaval y III de Confitado de tocino “” en el Parque del Riuet de Sort; y finalizará el domingo 4 de marzo, con la Cena de conclusión y entrega de las Xicoies de Oro 2007.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats