Marta Coll s’emancipa a la cuina amb el Solés de TiuranaMarta Coll se emancipa a la cocina con el Solés de Tiurana

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

La jove cuinera pallaresa Marta Coll ha decidit emancipar-se en el món de la cuina i assumir el seu propi projecte professional al nou poble de Tiurana, al capdavant dels fogons del restaurant Solés, un espai municipal que convida el visitant a gaudir dels esmorzars de forquilla, els dinars o els sopars amb cuina tradicional feta amb molta cura.
Coll, tot i la seva joventut (1984), ja ha cuinat al País Basc, al Pirineu i, els darrers anys, al Pati Blau de Puigverd de Lleida. Confessa que el canvi més gran ha estat fer-se càrrec de tasques pròpies de gestió com el tracte amb proveïdors o l’administració del negoci, però tot és il·lusió i el resultat al plat acompanya.
Per no decebre en l’elaboració de cap plat, Marta ha apostat per una carta curta que es completa amb un bon assortiment de carns a la brasa i inclou postres casolanes. Així trobem set entrants, quatre carns i tres peixos, cinc propostes de brasa i set postres.
Els entrants, molt cuidats, estan pensats per menjar gaudint al màxim; fins i tot, podríem dinar només amb entrants: amanida tèbia de fruita seca amb fos de Tou de Til·lers; canelons de ceps; crema de carbassa (sense crema de llet) amb formatge de cabra; rissoto de trompetes i llagostins; o carpaccio de peus de porc amb picada de pinyons…
El conill amb caragols; espatlla de corder amb graten de patata; galtes de vedella amb vi; estofat de peus de porc amb panses; bacallà amb parmentier de pera i all i oli gatinat; llagostins a la planxa o escamarlans amb coco i curri són els plats principals d’una carta que, de dilluns a divendres, podem trobar al menú del dia per només 10,5 euros; mentre que el preu mig de carta és de 25 euros, sempre amb els vins a part.La joven cocinera pallaresa Marta Coll ha decidido emanciparse en el mundo de la cocina y asumir su propio proyecto profesional en el nuevo pueblo de Tiurana, al frente de los fogones del restaurante Solés, un espacio municipal que invita al visitante a disfrutar de los desayunos de tenedor, las comidas o las cenas con cocina tradicional hecha con mucho cuidado.
Cuello, a pesar de su juventud (1984), ya ha cocinado en el País Vasco, en el Pirineo y en los últimos años, el Patio Azul de Puigverd de Lleida. Confiesa que el cambio más grande ha sido hacerse cargo de tareas propias de gestión como el trato con proveedores o la administración del negocio, pero todo es ilusión y el resultado en el plato acompaña.
Para no decepcionar en la elaboración de un plato, Marta ha apostado por una carta corta que se completa con un buen surtido de carnes a la brasa e incluye postres caseros. Así encontramos siete entrantes, cuatro carnes y tres peces, cinco propuestas de brasa y siete postres.
Los entrantes, muy cuidados, están pensados ​​para comer disfrutando al máximo, incluso, podríamos comer sólo con entrantes: ensalada tibia de frutos secos con fuera de Tou de Til·lers, canelones de setas, crema de calabaza (sin crema de leche) con queso de cabra; rissoto de trompetas y langostinos, o carpaccio de pies de cerdo con picada de piñones …
El conejo con caracoles, paletilla de cordero con gratén de patata; mejillas de ternera con vino; estofado de manitas de cerdo con pasas; bacalao con parmentier de pera y ajo y aceite gatinat, langostinos a la plancha o cigalas con coco y curry son los platos principales de una carta que, de lunes a viernes, podemos encontrar en el menú del día por sólo 10,5 euros, mientras que el precio medio de carta es de 25 euros, siempre con los vinos aparte.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats