[:ca]Maridatge de Cerveses de Ponent amb l’Esteve Cantos al Txoko[:es]Maridaje de Cervezas de Ponent con Esteve Cantos en el Txoko[:en]Pairing of Cerveses de Ponent with Esteve Cantos in the Txoko[:]

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

170928Txokojpeg

[:ca]David Romero i Josep Sala van portar les seves Cerveses de Ponent fins al Txoko Gastrobar de l’Esteve Cantos el passat dijous, 21 de setembre, per explicar que hi ha una cervesa per a cada moment del dia i, fins i tot, una cervesa per cada plat.

Amb les seves didàctiques explicacions i amb mostres de diferents maltes per les taules, Romero i Sala van comentar la seva família de cerveses artesanes mentre es maridaven amb les propostes culinàries de l’Esteve que va agrair la col·laboració dels cervesers de Ponent. Entre els entrants de la nit, al “cebiche” basc de Corball, el xef de la casa va substituir l’”ají” groc per “piparra” picant i es va casar amb la Beerday, considerada, pels elaboradors, com “la cervesa més social que fem”. Una Blonde Ale, equilibrada, fresca, amargor amable, sense estridències, realment podria considerar-se la més comercial de la firma.

La Ponent de Blat, tipus Weisser, cremosa, amb poca amargor i bona acidesa es va maridar amb el segon entrant de la nit: Ou a baixa temperatura amb crema de bolets i tòfona d’estiu. Un maridatge molt reeixit. El Bacallà amb espinacs i gelat de formatge Idiazabal fumat, es va servir de la mà de la Ponent Starlicht, una cervesa que també aporta un punt fumat, gust de caramel i un punt més d’amargor que les primeres. La Costella de porc Duroc amb mostassa amb mel i compota de figues d’Alguaire; es va degustar amb la ponent Abadia. Una cervesa torrada, tipus Dark Ale, que es va defensar bé davant el gust dolç de les salses del plat.

Amb la xocolata, cafè i regalíssia, cuiner i cervesers van optar per la Ponent Dolmen. La Stout artesana dels de Ponent que va maridar perfectament els tocs de cacau, cafè i regalíssia, propis de les cerveses negres.

Cervesa Artesana de Ponent va ser una empresa sorgida dels treballs de fi de carrera dels enginyers agrònoms David Romero i Josep Sala el 2012. L’empresa està instal·lada a Serò i, en l’actualitat, elabora dues o tres coccions per setmana de 600 litres amb una producció total anual de 25.000 litres.

[:es]David Romero y Josep Sala llevaron sus Cervezas de Ponent hasta el Txoko Gastrobar de Esteve Cantos el pasado jueves, 21 de septiembre, para explicar que hay una cerveza para cada momento del día e, incluso, una cerveza para cada plato.

Con sus didácticas explicaciones y con muestras de diferentes maltas por las mesas, Romero y Sala comentaron su familia de cervezas artesanas mientras se maridaban con las propuestas culinarias de Esteve que agradeció la colaboración de los cerveceros de Ponent. Entre los entrantes de la noche, el “cebiche” vasco de Corvina, el chef de la casa sustituyó el “ají” amarillo por “piparra” picante y se casó con la Beerday, considerada, por los elaboradores, como “la cerveza más social que hacemos”. Una Blonde Ale, equilibrada, fresca, amargura amable, sin estridencias, realmente podría considerarse la más comercial de la firma.

La Ponent de Blat, tipo Weisser, cremosa, con poca amargura y buena acidez se maridó con el segundo entrante de la noche: Huevo a baja temperatura con crema de setas y trufa de verano. Un maridaje muy exitoso. El Bacalao con espinacas y helado de queso Idiazabal ahumado, se sirvió de la mano de la Ponent Starlicht, una cerveza que también aporta un punto ahumado, sabor a caramelo y un punto más de amargura que las primeras. La Chuleta de cerdo Duroc con mostaza con miel y compota de higos de Alguaire; se degustó con la Ponent Abadía. Una cerveza tostada, tipo Dark Ale, que se defendió bien ante el sabor dulce de las salsas del plato.

Con el chocolate, café y regaliz, cocinero y cerveceros optaron por la Ponent Dolmen. La Stout artesana de los de Ponent que maridó perfectamente los toques de cacao, café y regaliz, propios de las cervezas negras.

Cerveza Artesana de Ponent es una empresa surgida de los trabajos de fin de carrera de los ingenieros agrónomos David Romero y José Sala en 2012. La empresa está instalada en Seró y, en la actualidad, elabora dos o tres cocciones por semana de 600 litros con una producción total anual de 25.000 litros.

[:en]David Romero and Josep Sala took their Cerveses de Ponent (Ponent Beers) to the Txoko Gastrobar owned by Esteve Cantos last Thursday, September 21, to explain that there is a beer for every moment of the day and even a beer for each dish.

With their didactic explanations and samples of different malts at the tables, Romero and Sala commented on their family of artisan beers while they maried with the culinary proposals of Esteve who thanked the collaboration of the Ponent brewers. Among the starters of the evening, the Basque “cebiche” of Corvina, the chef of the house replaced the yellow “pepper” for spicy “piparra” and married Beerday, considered, by the processors, as “the most social beer what do we do”. A Blonde Ale, balanced, fresh, kind bitterness, without stridencies, could really be considered the most commercial of the firm.

The Ponent de Blat, type Weisser, creamy, with little bitterness and good acidity was paired with the second dish of the night: Low temperature egg with cream of mushrooms and truffle of summer. A very successful marriage. The Cod with spinach and Idiazabal smoked cheese ice cream, was served by the Ponent Starlicht, a beer that also provides a smoky spot, a caramel flavor and a bit more bitterness than the first. Duroc pork chop with honey mustard and fig jam from Alguaire; was tasted with the Ponent Abadía. A toasted beer, Dark Ale type, which defended well against the sweet taste of sauces from the plate.

With the chocolate, coffee and licorice, cook and brewers opted for the Ponent Dolmen. The Stout craftsman of the Ponent who perfectly blended the touches of cocoa, coffee and licorice, typical of black beers.

Cerveza Artesana de Ponent is a company that emerged from the end-of-career projects of agricultural engineers David Romero and José Sala in 2012. The company is based in Seró and currently produces two or three baking times per week of 600 liters a total annual production of 25,000 liters.

[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats