[:ca]Lo Tall, amb César Mory d’Es Arraïtzes de Garòs[:es]Lo Tall, con César Mory de Es Arraïtzes de Garòs[:]

Comparteix:

Como Pomona

Como Pomona

181105mory

[:ca]Sopar de tast amb plats nikkei i de muntanya

La Societat Gastronòmica Lo Tall va fer un reconeixement al cuiner peruà i lleidatà, César Mory, la nit del divendres 26 d’octubre. Mory va ser membre de Lo Tall fins que va obrir a Garòs (Val d’Aran) el restaurant Es Arraïtzes

El xef va oferir a una vintena de socis un menú degustació d’especialitats nikkei (fusió de la cuina peruana i la japonesa) i altres més de muntanya que elabora al seu establiment.

Mory, amb el voluntariós ajut d’un grapat de socis de lo Tall, va obrir el sopar amb diferents aperitius i entrants amb marcat accent de fusió entre les tècniques i productes del Perú, el Japó o la Val d’Aran. Així com: Pisco Sour de mandarina; Causa “limeña” amb tempura de llagostins; “Patacón d’ají” de pop i carabiners; Tàrtar d’ànec amb cruixent de iuca i caviar Nacarii; “Turadito” d’esturió de la Val d’Aran amb llet de tigre de gerds; i Croqueta d’ànec amb “ají” groc. El cérvol va ser el protagonista d’altres dos plats principals: Caneló de cérvol, cansalada ibèrica, i salsa de boletus; i Cuixa de cérvol a la cassola amb mostassa de la Val d’Aran i xocolata peruana.

El toc dolç de la trobada el van donar les postres a base de Compota de Pera de Lleida amb escuma de crema catalana i fruita de la passió.

 

[:es]Cena de degustación con platos nikkei y de montaña

La Sociedad Gastronómica Lo Tall hizo un reconocimiento al cocinero peruano y leridano, César Mory, la noche del viernes 26 de octubre. Mory fue miembro de Lo Tall hasta que abrió en Garòs (Val d’Aran) el restaurante Es Arraïtzes

El chef ofreció a una veintena de socios un menú degustación de especialidades nikkei (fusión de la cocina peruana y la japonesa) y otros más de montaña que elabora en su establecimiento.

Mory, con la voluntariosa ayuda de un puñado de socios de Lo Tall, abrió la cena con diferentes aperitivos y entrantes con marcado acento de fusión entre las técnicas y productos del Perú, Japón o el Valle de Arán. Así como: Pisco Sour de mandarina; Causa “limeña” con tempura de langostinos; “Patacón de ají” de pulpo y carabineros; Tartar de pato con crujiente de yuca y caviar Nacarii; “Turadito” de esturión del Valle de Aran con leche de tigre de frambuesa; y Croqueta de pato con “ají” amarillo. El ciervo fue el protagonista de otros dos platos principales: Canelón de venado, tocino ibérico, y salsa de boletus; y Muslo de ciervo a la cazuela con mostaza de la Val d’Aran y chocolate peruano.

El toque dulce del encuentro lo dieron los postres a base de Compota de Pera de Lleida con espuma de crema catalana y fruta de la pasión.

 

[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats