Lo Ponts de Ponts i Els Fogons de la Carme de Cervià de les Garrigues, guanyadors del CARTAVILo Ponts de Ponts y Els Fogons de la Carme de Cervià de les Garrigues, ganadores del CARTAVI

Comparteix:

Como Pomona

Como Pomona

Els restaurants Lo Ponts de Ponts i els Fogons de la Carme de Cervià de les Garrigues han estat els establiments guanyadors del CartaVi 2013. Mentre que la carta de vins de Lo Ponts ha estat valorada com la millor de Lleida entre els locals amb un preu mitjà superior als 35 euros; Els Fogons de la Carme ha obtingut el premi en la categoria d’establiment amb un preu mitjà que oscil·la entre els 15 i els 35 euros. El Palau Reial de Pedralbes va acollir l’acte de lliurament dels premis CARTAVÍ 2013 que enguany va distingir 14 restaurants catalans i va reconèixer la trajectòria professional del periodista Ramon Francàs que va rebre el premi especial de l’organització.
L’acte va ser presidit pel conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, junt amb el president de l’Associació Vinícola Catalana, Miquel Àngel Torres; acompanyats pel president de l’Associació Catalana de Sommeliers, Xavier Ayala; del director general de l’INCAVI, Jordi Bort; i del secretari general de FIVIN, Domingo Valiente.
En aquesta sisena edició, CARTAVÍ ha distingit els restaurants catalans que realitzen dia a dia una àrdua defensa i promoció dels vins emparats sota qualsevol de les onze denominacions d’origen catalanes. Per segon any, el consumidor ha proposat i votat on line els restaurants electes. En total, més de 3.000 vots i 700 restaurants proposats d’arreu de Catalunya. Els finalistes i els guanyadors han estat seleccionats per un jurat acreditat.
El president de l’AVC, Miquel Àngel Torres es va mostrar satisfet per aquest tipus d’accions, ja que “s’ha observat un augment progressiu de vins catalans als restaurants. Un fet molt positiu que indica que el consumidor cada dia és més proper als vins de qualitat de casa nostra, gràcies a l’esforç de totes les parts, des dels viticultors i elaboradors fins als enòlegs i sommeliers”.
Entre els premis CARTAVÍ d’enguany també destaquen restaurants com el Roca Moo, de Barcelona ciutat; Casa Nostra, de Barcelona província; Casamar, de la província de Girona; o Celler de l’Àspic, de Tarragona província, entre altres.
El premi especial CARTAVÍ 2013 va ser per al periodista Ramon Francàs, per la seva important trajectòria professional, on destaca la seva labor al capdavant del Diari de Vilanova o els seus articles i reportatges a La Vanguardia i altres mitjans, a més de ser un gran amant i coneixedor de la cultura vinícola i molt especialment dels vins catalans.
L’Associació Vinícola Catalana, organitzadora d’aquests premis, es mostra satisfeta per a l’interès suscitat, ja que iniciatives d’aquest tipus animen el consum de vins catalans a l’hora que desperta la curiositat del consumidor per saber més sobre el vi que està consumint, sobre la zona d’origen d’aquest vi i el seu procés d’elaboració, sobre les seves particularitats, etc.
En aquest sentit, el conseller va destacar la importància dels Premis CARTAVÍ que, “un any més, reivindiquen i defensen la promoció dels nostres vins. És una aposta pels vins de proximitat, pels vins catalans. Una oportunitat per estrènyer els llaços entre els restauradors, els cellers i els consumidors”.
El conseller va assenyalar que “cal empatitzar més amb el consumidor, aproximar-se a les seves necessitats i despertar-li la curiositat. Cal explicar el que fem i els tresors que ens dóna la nostra terra. Ben a prop de casa es fan uns vins singulars, excepcionals, que conquereixen els mercats internacionals i els rànquings més prestigiosos del món”.
En aquesta edició, CARTAVÍ ha comptat amb la col·laboració de l’INCAVI, FIVIN, l’Associació Catalana de Sommeliers i de les onze denominacions d’origen catalanes, entre d’altres.Los restaurantes Lo Ponts de Ponts y Els Fogons de la Carme de Cervià de les Garrigues han sido los establecimientos ganadores del Cartaví 2013. Mientras que la carta de vinos de Lo Ponts ha sido valorada como la mejor de Lleida entre los locales con un precio medio superior a los 35 euros; Els Fogons de la Carme ha obtenido el premio en la categoría de establecimiento con un precio medio que oscila entre los 15 y los 35 euros. El Palacio Real de Pedralbes acogió el acto de entrega de los premios CARTAVÍ 2013 que este año distinguió a 14 restaurantes catalanes y reconoció la trayectoria profesional del periodista Ramon Francàs que recibió el premio especial de la organización.
El acto fue presidido por el consejero de Agricultura, Ganadería, Pesca, Alimentación y Medio Natural, Josep Maria Pelegrí, junto con el presidente de la Asociación Vinícola Catalana, Miguel Ángel Torres; acompañados por el presidente de la Asociación Catalana de Sommeliers, Xavier Ayala; del director general del INCAVI, Jordi Bort, y del secretario general de FIVIN, Domingo Valiente.
En esta sexta edición, CARTAVÍ ha distinguido a los restaurantes catalanes que realizan día a día una ardua defensa y promoción de los vinos amparados bajo cualquiera de las once denominaciones de origen catalanas. Por segundo año, el consumidor ha propuesto y votado online los restaurantes electos. En total, más de 3.000 votos y 700 restaurantes propuestos de toda Cataluña. Los finalistas y los ganadores han sido seleccionados por un jurado acreditado.
El presidente de la AVC, Miguel Ángel Torres, se mostró satisfecho por este tipo de acciones, ya que ” se ha observado un aumento progresivo de vinos catalanes en los restaurantes. Un hecho muy positivo que indica que el consumidor cada día es más cercano a los vinos de calidad de nuestro país, gracias al esfuerzo de todas las partes, desde los viticultores y elaboradores hasta los enólogos y sumilleres “.
Entre los premios CARTAVÍ de este año también destacan restaurantes como el Roca Moo, de Barcelona ciudad; Casa Nostra, de Barcelona provincia; Casamar, de la provincia de Girona o Bodega del Àspic, de Tarragona provincia, entre otros.
El premio especial CARTAVÍ 2013 fue para el periodista Ramon Francàs por su importante trayectoria profesional, donde destaca su labor al frente del Diario de Vilanova o sus artículos y reportajes en La Vanguardia y otros medios, además de ser un gran amante y conocedor de la cultura vinícola y muy especialmente de los vinos catalanes.
La Asociación Vinícola Catalana, organizadora de estos premios, se muestra satisfecha por el interés suscitado, ya que iniciativas de este tipo animan el consumo de vinos catalanes a la hora que despierta la curiosidad del consumidor para saber más sobre el vino que está consumiendo, sobre la zona de origen de este vino y su proceso de elaboración, sobre sus particularidades, etc.
En este sentido, el consejero destacó la importancia de los Premios CARTAVÍ que, ” un año más, reivindican y defienden la promoción de nuestros vinos. Es una apuesta por los vinos de proximidad, los vinos catalanes. Una oportunidad para estrechar los lazos entre los restauradores, las bodegas y los consumidores “.
El consejero señaló que “hay que empatizar más con el consumidor, aproximarse a sus necesidades y despertar su curiosidad. Hay que explicar lo que hacemos y los tesoros que nos da nuestra tierra. Muy cerca de casa se ​​hacen unos vinos singulares, excepcionales, que conquistan los mercados internacionales y los rankings más prestigiosos del mundo “.
En esta edición, CARTAVÍ ha contado con la colaboración del INCAVI, FIVIN, la Asociación Catalana de Sumilleres y de las once denominaciones de origen catalanas, entre otros.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats