[:ca]Lleida guanya un nou vi dolç amb el Flor Xarel de Judith Sogas[:es]Lleida gana un nuevo vino dulce con el Flor Xarel de Judith Sogas[:]

Comparteix:

Como Pomona

Como Pomona

JudithSogas

[:ca]Sogas, satisfeta per recuperar ‘un vi clàssic català’

Amb la presentació del nou Flor Xarel del celler Rubió de Sòl, l’enòloga, vinyatera i cellerera, Judith Sogas; ha aportat un nou vi dolç al patrimoni enològic lleidatà. Sogas assegura que amb aquest “dolç 100% Xarel·lo elaborat de forma artesanal recuperem un vi clàssic català”.

Judith Sogas explica que Flor Xarel “és com assaborir raïm pur a la boca. Es tracta d’un vi que destaca pel color intens amb tonalitat rogenca, que no et deixa indiferent; les aromes que desprèn són de fruita madura com el codonyat i el préssec. Tot, amb un toc d’herbes fresques i especiat”. L’autora d’aquest dolç continua la seva presentació dient que “en boca, és un vi molt saborós, que omple el paladar amb una textura sedosa i una acidesa marcada;  al final del tast, notarem el sabor del raïm que persisteix amb el temps, deixant al final un gust net intens”.

L’enòloga lleidatana també va aprofitar les Festes de Nadal per a presentar un nou format Màgnum d’1,5 litres, pel seu vi insignia Sòls Xarel. Un monovarietal amb el qual Sogas ha possicionat el celler Rubió de Sòls com un exemple de petit celler que aposta per la vinya ecològica i la conservació d’un paratge únic als peus de les restes monumentals del Castell de Rubió de Sòls. 

L’emprenedora i dinàmica vinyatera, que fa un parell de veremes va decidir treballar al marge de la DO Costers del Segre, també anuncia que aviat presentarà un nou vi. 

Visites i enoturisme de dia i nit

La petita vinya de Rubió de Sòls és un espai per visitar i gaudir del paisatge d’aquesta zona de la Noguera. Entre les curiositats d’aquesta parcel·la destaca “el sistema tradicional, però ara poc utilitzat a Lleida, de conducció del cep en vas amb un pal de fusta al mig, que dóna la forma rodona de la vinya.” 

La Judith també destaca l’orientació del celler vers l’enoturisme amb visites de petits grups que poden conèixer el projecte d’una manera propera i molt personal. Així ressalta “les visites de dia, donant una volta per les vinyes i l’entorn de la Serra del Munt, amb un paratge exclusiu d’alt valor paisatgístic. Tot i que també seguirem treballant  Vinya i Estrelles, una activitat nocturna que permet gaudir del vi i el cel declarat Starlight de Montsec.

[:es]Sogas, satisfecha por recuperar un vino clásico catalán 

Con la presentación del nuevo Flor Xarel de la bodega Rubió de Sòls, la enóloga y bodeguera, Judith Sogas; ha aportado un nuevo vino dulce al patrimonio enológico leridano. Sogas asegura que con este “dulce 100% Xarel·lo elaborado de forma artesanal recuperamos un vino clásico catalán”.

Judith Sogas explica que Flor Xarel “es como saborear uva pura en la boca. Se trata de un vino que destaca por el color intenso con tonalidad rojiza, que no te deja indiferente; los aromas que desprende son de fruta madura como el membrillo y el melocotón. Todo, con un toque de hierbas frescas y especiado “. La autora de este dulce continúa su presentación diciendo que “en boca, es un vino muy sabroso, que llena el paladar con una textura sedosa y una acidez marcada; al final de la cata, notaremos el sabor de la uva que persiste con el tiempo, dejando al final un sabor limpio intenso “.

La enóloga leridana también aprovechó las Fiestas de Navidad para presentar un nuevo formato Mágnum de 1,5 litros, por su vino insignia Sòls Xarel. Un monovarietal con el que Sogas ha posicionado la bodega Rubió de Sòls como un ejemplo de pequeña bodega que apuesta por la viña ecológica y la conservación de un paraje único a los pies de los restos monumentales del Castillo de Rubió de Sòls.

La emprendedora y dinámica enòloga, que hace un par de vendimias decidió trabajar al margen de la DO Costers del Segre, también anuncia que pronto presentará un nuevo vino.

Visitas y enoturismo de día y noche

La pequeña viña de Rubió de Sòls es un espacio para visitar y disfrutar del paisaje de esta zona de la Noguera. Entre las curiosidades de esta parcela destaca “el sistema tradicional, pero ahora poco utilizado en Lleida, de conducción de la vid en vaso con un palo de madera en medio, que da la forma redonda de la viña.”

Judith también destaca la orientación de la bodega hacia el enoturismo con visitas de pequeños grupos que pueden conocer el proyecto de una manera cercana y muy personal. Así resalta “las visitas de día, dando una vuelta por los viñedos y el entorno de la Sierra del Munt, con un paraje exclusivo de alto valor paisajístico. Aunque también seguiremos trabajando Viña y Estrellas, una actividad nocturna que permite disfrutar del vino y el cielo declarado Starlight de Montsec.

[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats