[:ca]L’Alta Ribagorça, referent de la cuina amb bolets[:es]El Alta Ribagorça, referente de la cocina con setas[:]

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

181004AltaRibagorça

[:ca]Jornades Gastronòmiques els caps de setmana d’octubre

L’Alta Ribagorça torna a ser referència de la cuina del bolet quan arriba la tardor i aquest any la mostra gastronòmica celebra la seva 24a edició, com sempre, tots els cap de setmana d’octubre.

Set restaurants ofereixen uns menús amb apetitoses propostes que es mouen entre la tradicional cuina de xup-xup i les elaboracions més creatives.

Casa Prades del Pont de Suert, amb plats com el Caneló cruixent de ceps i camagrocs amb ou fregit, o Filet de vedella amb fredolics, serà el restaurant que obrirà aquest programa el cap de setmana del 5 al 7 d’octubre.
La Granja d’Erill la Vall i Villa Maria de Boí, prenen el relleu de la cuina boletaire, entre els dies 11 i 14 d’octubre, amb plats com Caneló d’estofat basc de corder, trompetes de la mort i fredolics amb parmentier de moniato i formatge Idiazabal; o Corder farcit amb camagrocs i favetes amb menta, respectivament.

El tercer cap de setmana de jornades, entre el dia 19 i 21 d’octubre, l’homenatge al bolet es traslladarà fins al restaurant El Ventador de Barruera amb receptes com el Verat amb bolets i verdures mini; i L’Aut d’Erill la Vall amb Mero amb mongetes estofades i trompetes de la mort, entre altres elaboracions.

La mostra gastronòmica s’acomiadarà fins al 2019 els dies 26 i 28 d’octubre amb els establiments El Fai de Taüll i Manantial del Balneari Caldes de Boi; que inclouran als seus menús: Melós de porc ibèric guisat amb moixernons, i Risotto de blat fresc, rovellons, guatlla i botifarra, respectivament.

El programa d’activitats paral·lel de la mostra gastronòmica es va iniciar amb la Fira de Barruera aquest diumenge, dia 30 de setembre; i continua el dissabte, dia 13 d’octubre amb una caminada micològica que sortirà des de la plaça de l’Ajuntament a les 9 hores. Durant el cap de setmana dels dies 13 i 14 d’octubre està prevista l’Exposició de Bolets de l’Alta Ribagorça a l’Oficina de turisme Casa Cotori. La 19a Fira de la Girella del Pont de Suert el diumenge, dia 21 d’octubre; i la Festa de Tardor i Fira Ramadera de Tots Sants, dies 2 i 3 de novembre; tanquen aquest programa d’activitats que complementaran qualsevol escapada gastronòmica a la comarca del Pirineu lleidatà.


[:es]Jornadas Gastronómiques los fines de semana de octubre

La Alta Ribagorça vuelve a ser referencia de la cocina de la seta cuando llega el otoño y este año la muestra gastronómica celebra su 24ª edición, como siempre, todos los fin de semana de octubre.

Siete restaurantes ofrecen unos menús con apetitosas propuestas que se mueven entre la tradicional cocina de chup chup y las elaboraciones más creativas.

Casa Prades de El Pont de Suert, con platos como el Canelón crujiente de setas y trompeta amarilla con huevo frito, o Filete de ternera con negrillas, será el restaurante que abrirá este programa el fin de semana del 5 al 7 de octubre.

La Granja de Erill la Vall y Villa María de Boí, toman el relevo de la cocina de setas, entre los días 11 y 14 de octubre, con platos como Canelón de estofado vasco de cordero, trompetas de la muerte y negrillas con parmentier de boniato y queso Idiazabal; o Cordero relleno con trompetas amarillas y habitas con menta, respectivamente.

El tercer fin de semana de jornadas, entre el día 19 y 21 de octubre, el homenaje a la seta se trasladará hasta el restaurante El Ventador de Barruera con recetas como el Caballa con setas y verduras mini; y La Aut de Erill la Vall con Mero con judías estofadas y trompetas de la muerte, entre otras elaboraciones.

La muestra gastronómica se despedirá hasta 2019 los días 26 y 28 de octubre con los establecimientos El Fai de Taüll y Manantial del Balneario Caldes de Boi; que incluirán en sus menús: Meloso de cerdo ibérico guisado con senderuelas, y Risotto de trigo fresco, setas, codorniz y morcilla, respectivamente.

El programa de actividades paralelo de la muestra gastronómica se inició con la Feria de Barruera este domingo, día 30 de septiembre; y continúa el sábado, día 13 de octubre con una caminata micológica que saldrá desde la plaza del Ayuntamiento a las 9 horas. Durante el fin de semana de los días 13 y 14 de octubre está prevista la Exposición de Setas de la Alta Ribagorça en la Oficina de turismo Casa Cotori. La 19ª Feria de la Girella El Pont de Suert el domingo, día 21 de octubre; y la Fiesta de Otoño y Feria Ganadera de Todos los Santos, días 2 y 3 de noviembre; cierran este programa de actividades que complementarán cualquier escapada gastronómica en la comarca del Pirineo leridano.

[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats